Ştiai că 40% din acţiunile noaste nu sunt decizii luate în mod conştient ci obiceiuri?

Dar cum poţi scăpa de obiceiurile care îţi dăunează?

Este simplu: înlocuieşte-le cu unele sănătoase, care într-adevăr pot aduce un plus valoare şanselor tale de reuşită.

Focusează-te asupra a ceea ce vrei să obţii, nu asupra a ceea ce vrei să eviţi.

Vrei să eviţi dulciurile, vrei să eviţi ca la ieşirile cu prietenii să îţi iei o pungă de nachos, vrei să eviţi să te îngraşi sau chiar să stagnezi… dar viaţa nu este despre evitat ci despre înfruntat propriile frici.

weight-loss-struggle

Imaginează-ţi că ai ieşit în parc cu copiii şi bineînţeles primul lucru pe care ţi-l cer este “mami, mami, vreau o îngheţată”. Ce faci în acel moment? O astfel de situaţie nu înseamnă că şi tu trebuie să dai iama în îngheţată. Nu atunci când ai UN SCOP.

Succesul unei reuşite este atunci când obiectivul tău este mai puternic decât orice mic obstacol pe care l-ai putea întâmpina. Este simplu!

Fă ceva care să te inspire zilnic şi care să îţi amintească de scopurile tale:

Poti face o listă de obiective, scrie-le pe postituri şi lipeşte-le pe oglindă.

Astfel, în fiecare dimineaţă îţi vei aduce aminte de ceea ce îţi doreşti CU ADEVĂRAT şi de motorul tuturor acţiunilor tale.

Spre exemplu, câteva din gândurile mele de dimineaţă sunt:

  • Mă iubesc, mă aprob şi am încredere în procesul vieţii.
  • Aleg gânduri care mă fac să mă simt bine. Merg uşor cu valul vieţii şi fiecare experienţă. Totul este bine
  • Mă debarasez de vechi cu bucurie şi uşurinţă şi spun noului “bine ai venit”.
  • Vreau să fiu un sprijin real pentru cei dragi. Pentru asta, trebuie să fiu sănătoasă şi să am grijă de mine.

Înlocuieşte-ţi fricile pe care le-ai acumulat în timp cu speranţa viitorului. Gândeşte pozitiv şi ai încredere în tine!

 

Vreau să fac o analogie între micile obiceiuri şi una dintre fabulele scrise de Esop, în care un leu se sperie de un şoricel. Pare ciudat nu?

 

De unde venea frica leului? Ei bine, frica leului nu venea din mărimea acelui şoricel ci mai degrabă din viteza cu care se poate înmulţi. Acesta poate fi şi cazul tău, şi cazul meu, poate fi cazul tuturor.

dieta

De multe ori tindem să ne speriem de lucruri mici, tocmai din teama de a le repeta.

Spre exemplu, ţi-a setat un obiectiv: nu te simţi bine în propriul corp, te simţi stânjenit atunci când mergi la plajă, ai senzaţia că toată lumea se uită ciudat la tine iar începutul de burtica te deranjează atât fizic cât şi estetic.

Vrei să slăbeşti aproximativ 6 kilograme fiindcă dacă ajungi la o anumită greutate, crezi că te-ai simţi mai bine în pielea ta.

Ai început să faci mişcare, mănânci sănătos şi ieşi într-o o seară cu prietenii la film.

Îţi zici că “o dată nu contează”, uiţi pentru 5 minute de obiectivele pe care ţi le-ai setat şi îţi cumperi o pungă de nachos.

Acesta este un obicei negativ atunci când vorbim despre cineva care VREA să aibă un stil de viaţă sănătos.

Acum analogia dintre fabulă şi tine devine din ce în ce mai clară. Odată ce ai ajuns acasă, te gândeşti că nu ar fi trebuit să mănânci acea pungă de nachos şi simţi un sentiment de vinovăţie. Îţi este teamă că îţi vei cumpăra acea pungă de nachos şi a doua şi a treia şi a patra oară când vei mai merge la film sau vei ieşi în oraş.

Obiceiurile noastre sunt ceea ce ne reprezintă. Dacă ani la rând atunci când mergeam la film, cumpărăm şi nachos, automat, acum când vrem să facem o schimbare, ni se va părea greu să renunţăm la vechiul stil de viaţă.

o-healthy-lifestyle-facebook

Trebuie să avem în vedere că un obicei, duce la altul: dacă azi îţi cumperi o îngheţată, mâine poate un corn, peste 2 zile o ciocolată şi tot aşa.

Bineînţeles, suntem oameni şi o mică porţie de dulce din când în când nu este un capăt de lume atât timp cât nu înmulţim acest obicei negativ.

 

Ţine minte: UN OBICEI ATRAGE ALT OBICEI!

Iar succesul înseamnă obiceiuri mici, repetate în fiecare zi.

Practic, rutina sănătoasă este cea care te ajută să îţi găseşti drumul spre succes:

ÎNSĂ CUM ÎŢI CREEZI OBICEIURILE SĂNĂTOASE?

Este simplu, ele te ajută să evoluezi iar dacă le practici zilnic, te vor ajuta să te dezvolţi şi să îţi atingi obiectivele:

Atunci când vine vorba de un stil de viaţă sănătos, ei bine, schimbarea nu implică doar exerciţii fizice, alimentaţie şi un program regulat.

Este vorba de mult mai mult decât atât. Este vorba de motivaţie, determinare, hotărâre, dorinţa REALĂ de a face ceva pentru tine şi de disciplină. Disciplina trebuie să ţină atât de organizarea timpului cât şi de mindset. Trebuie să găseşti o armonie între personal şi profesional. Trebuie să lupţi cu propriile frici, să înlături obiceiurile nesănătoase şi să le faci loc altora noi.

Îţi propun să facem o altă analogie: hai să comparăm obiceiurile rele cu o piatră de moară care atârnă şi te trage în jos. La un moment dat greutatea va fi prea mare ca să te poţi ridica. Ce opţiuni ai atunci? Te complaci în această situaţie sau cauţi ajutor?

Schimbarea nu va fi nici rapidă şi nici uşoară. Imaginează-ţi propria voinţă ca un muşchi ce trebuie antrenat. Cu cât te vei concentra mai mult asupra acelui “muşchi”, cu atât va creşte mai mare într-un timp mai scurt. Încearcă să nu te defocusezi. Urmăreşte-ţi obiectivele şi proiectează-ţi-le mereu în minte.

Apropos de acele postituri lipite pe oglindă, îţi pot fi de un real ajutor. Îţi vor aduce aminte în fiecare dimineaţă de obiectivele tale.

Runner feet sunrise

Începe cu schimbare mică dar sigură. Fă paşi mărunţi dar cu impact. Înlătură unul câte unul din obiceiurile care îţi dăunează şi încearcă să nu le mai repeţi. Ai răbdare cu tine şi adoptă un ritm pe care îl poţi menţine.

Spre exemplu, am avut o perioadă în viaţa mea în care nu beam suficientă apă. Nu mă hidratam suficient, pielea îşi pierduse din elasticitate şi aveam aproape mereu dureri de cap.

Am spus stop şi mi-am creat un nou obicei.

Am început cu minim 1 litru de apă pe zi iar acum beau până la 3 litri.

Mă simt altfel. Durerile de cap au dispărut, pielea este mult mai luminoasă, mai elastică şi am mai multă energie… iar asta doar fiindcă am băut mai multă apă. Orice mic lucru contează atunci când este vorba de sănătatea noastră şi de propria stare de bine.

 

Ţine minte: cine eşti astăzi, este rezultatul a ceea ce ai fost ieri iar cine vei fi mâine, depinde de ceea ce alegi să faci astăzi.

Dacă simţi că de obiceiurile tale nu depinde DOAR propria ta sănătate ci şi a celor din jur şi într-adevăr te-ai decis să faci o transformare REALĂ însă ai nevoie de ajutor pentru a înlătura toate obiceiurile nesănătoase, nu eşti singur.. Suntem aici să te ajutăm.

Viaţa pe care ţi-o doreşti începe să se formeze acum, pas cu pas.
Primul pas este să completezi formularul de aplicaţie şi să îţi programezi o consultaţie 1-la-1 să ne cunoaştem mai bine.

Cu drag pentru transformarea ta,

Irina, Fondator Bodyshape Transformation Centre


Daca ti s-au parut utile aceste informatii si vrei sa afli mai multe despre programele noastre de transformare corporala, te invitam la o consultatie GRATUITA si personalizata cu unul dintre specialistii nostri in fitness si nutritie.

Rolul intalnirii 1-la-1 este sa ne dam seama daca programul nostru de transformare ti se potriveste si esti genul de persoana pe care o putem ajuta.

Vom discuta in detaliu despre obiectivele tale si unde ti-ai propus sa ajungi ca nivel de fitness, energie si sanatate.

In plus, iti vom face tot GRATUIT si o Evaluare a Compozitiei Corporale.
BONUS: Dupa consultatie vei primi pe email o Carte de Retete sanatoase si delicioase care sa te ajute in procesul transformarii tale.

Intalnirea dureaza aproximativ 30 de minute si stam de vorba pe baza aplicatiei tale.

Pentru a te programa la consultatie completeaza formularul de AICI:

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1534145140850{background-image: url(https://bodyshapetransformation.com/wp-content/uploads/2018/08/6-week-challenge-1024×259-2.png?id=14949) !important;}”][vc_column_text]

[button id=”button_44″ size=”small” link=”https://bodyshapetransformation.com/rezervare-consultatie/” icon=”” text_color=”#fff” bg_color=”#fff” text_color_hover=”#” bg_color_hover=”#”]PROGRAMEAZA O CONSULTATIE[/button]

[/vc_column_text][margin top=”15″ bottom=”15″][/vc_column][/vc_row]

 

Fitness nu inseamna numai sala

A fi activ este o modalitate eficienta de a-ti mentine sanatatea fizica si mentala. Activitatea fizica nu trebuie sa fie asociata, insa, doar cu mersul