Fitness nu inseamna numai sala

A fi activ este o modalitate eficienta de a-ti mentine sanatatea fizica si mentala. Activitatea fizica nu trebuie sa fie asociata, insa, doar cu mersul la sala. Poate fi orice faci in viata ta de zi cu zi: de la activitati casnice, la distractie.

 

Multi oameni se straduiesc sa fie in forma. Fitnessul, la urma urmei, a ajuns sa fie sinonim cu sanatatea. A avea o forma fizica buna reduce riscul de boli cronice, creste imunitatea si mentine mobilitatea pe toata durata vietii. 

Corpurile noastre sunt menite sa se miste si tind sa functioneze mai bine atunci cand suntem in forma.

 

Ce inseamna sa fii in forma?

Exista cinci tipuri de exercitii/antrenamente care contribuie la un nivel optim de forma fizica:

  • Fitness cardio-respirator – Antreneaza capacitatea corpului de a absorbi si de a utiliza oxigenul 
  • Fitness musculo-scheletal – Antreneaza forta musculara, rezistenta si puterea
  • Exercitii pentru flexibilitate – Antreneaza posibilitatea de miscare a articulatiilor
  • Exercitii pentru echilibru – Antreneaza abilitatea ta de a mentine o anumita postura
  • Exercitii pentru viteza – Antreneaza abilitatea de a te cat mai repede

 

De ce fitnessul nu inseamna doar mersul la sala?

De cate ori mergi la sala in fiecare saptamana nu spune cat de in forma esti, deoarece, la urma urmei, fitnessul nu inseamna doar sa mergi la sala.

Iata despre ce poate fi de fapt fitnessul:

 

1. Mai multa miscare, mai putin sedentarism

Sedentarismul are un impact negativ asupra diferitelor aspecte ale sanatatii precum tensiunea arteriala, glicemia, si inflamatia. De aceea este bine sa alegem sa fim mai activi in fiecare zi. De exemplu, sa urcam pe scari in loc de lift, sa incercam sa ne miscam sau sa facem stretching din ora in ora cand lucram la birou etc. Este vorba despre gasirea unor modalitati fezabile si mai sustenabile de a ne creste activitatea fizica zilnica.

 

2. O dieta echilibrata, fara junk food

Nutritia ne afecteaza in mod direct performanta, recuperarea, puterea si compozitia corpului. 

Proteinele ajuta la cresterea masei musculare (prin furnizarea de aminoacizi care ne ajuta la construirea muschilor), iar omega-3 ajuta la conservarea acesteia. 

Carbohidratii ajuta la „alimentarea” miscarilor noastre cu energie. Astfel, consumul unei cantitati adecvate de macronutrienti (proteine, grasimi si carbohidrati) si micronutrienti (vitamine si minerale) este esential pentru oricine incearca sa-si imbunatateasca nivelul de fitness.

 

3. Adaugarea exercitiilor de mindfulness in rutina zilnica

A fi mindful poate spori placerea de a face sport si te poate ajuta sa iti atingi obiectivele de transformare. Miscarea constienta ne permite sa ne conectam mai mult cu corpurile noastre, ceea ce poate duce la o satisfactie mai mare a antrenamentului, deoarece stim ca tocmai am facut ceva benefic pentru sanatatea noastra.

 

Programeaza-te la o consultatie 1-la-1 gratuita cu un Expert in Transformare pentru a face primii pasi in transformarea ta!

Mituri despre pierderea în greutate

Pierderea în greutate poate fi un proces complicat, confuz și emoțional, cu sfaturi contradictorii venind din toate direcțiile. Poate că părinții sau prietenii tăi au

4 alimente care reduc colesterolul

Colesterolul are un rol esențial în organism, dar trebuie menținut în limitele normale pentru a proteja sănătatea cardiovasculară. Prin adoptarea unui stil de viață sănătos