6 preconcepții care te țin departe de atingerea obiectivelor tale de fitness

Convingerile limitative sunt acele gânduri care nu ne ajută să ne dezvoltăm sau să creăm viitorul pe care ni-l dorim pentru noi înșine în niciun domeniu al vieții. Preconcepțiile sunt deseori inconștiente și pot afecta schimbările pozitive pe care dorim să le facem în viața noastră.

 

Conștientizarea acestora este primul pas important către înlocuirea preconcepțiilor cu credințe expansive și bazate pe succes, care te vor ajuta să îți îndeplinești obiectivele de transformare corporală. Convingerile limitative ne atrag adesea în modele de gândire, tipare de comportament și situații care ne împiedică să ne atingem potențialul absolut.

Iată 6 preconcepții despre sănătate și fitness la care poți renunța:

 

1. “Cardio este singura modalitate prin care pot pierde în greutate”

Este important ca fiecare dintre noi să înțeleagă că exercițiile fizice cu greutăți sunt mai folositoare decât cele cardio. Printre numeroasele beneficii se găsește, de asemenea, o strategie vitală pentru modificarea compoziției corporale și pierderea grăsimilor.

Da, cardio este important și merită un loc în rutina ta de fitness, dar trebuie să fie tipul potrivit de cardio, în cantitățile potrivite (spoiler alert: nu este jogging-ul).

Multe femei cred că exercițiile de tip cardio sunt singura cale spre pierderea în greutate, așa că acumulează ore în șir pe o bandă de alergare, eliptică sau făcând jogging în parc, încât ajung să elimine o masa musculară importantă în acest proces.

Ridicarea greutăților stimulează hormonii care îmbunătățesc arderea grăsimilor. Mușchiul este țesutul nostru cel mai activ din punct de vedere metabolic. Cu cât ai mai mulți mușchi, cu atât metabolismul tău va fi mai receptiv, ceea ce înseamnă că vei arde mai multe calorii, chiar și în repaus.

Antrenamentul de forță îți va schimba în mod pozitiv compoziția corporală și te va face să te simți puternică și încrezătoare!

 

2. ”Dacă mănânc mai puțin, voi slăbi mai repede.”

Este o posibilitate, dar vei pierde, de asemenea, masă musculară și îți vei distruge metabolismul pe parcurs. A fi într-un deficit caloric extrem pentru prea mult timp nu este sustenabil și, în cele din urmă, va contracara prin reglarea scăzută a metabolismului.

În plus, o viață plină de reguli alimentare stricte, de obsesia în legătură cu ce mănânci, de foamea excesivă și pofte suprimate nu este deloc distractivă. Ca să nu mai vorbim că vei fi mai obosită, nervoasă, irascibilă și poate nu vei fi o companie tocmai bună pentru cei din jurul tău.

Principalul obiectiv atunci când încerci să pierzi în greutate nu este să mănânci mai puțin, ci să mănânci mai bine. Concentrează-te pe alimente integrale bogate în nutrienți, cu multe proteine, legume, fibre și grăsimi sănătoase. Acest lucru îți va menține energia, starea de spirit și zahărul din sânge stabil, va crește sațietatea și va crea un mediu în care corpul tău poate arde depozitele de grăsime.

 

3. ”Am încercat totul. Nimic nu pare să funcționeze pentru mine.”

Dacă ai încercat multe lucruri și nu ai obținut rezultate, poate că a de vină este abordarea sau modul în care le-ai aplicat sau obiceiurile nesănătoase sau inconsecvența.

Ia în considerare că poate nu ai obținut rezultatele dorite pentru că:

– ai făcut tipurile greșite de exerciții în cantități greșite,

– nu ai urmat o dietă optimă pentru tine, potrivită corpului tău și de nivelulului tău de activitate,

– ai făcut prea multe deodată sau ai mers atât de extre

 

4. ”Sunt prea ocupată. Nu am o oră în fiecare zi să fac mișcare.”

Probabil cea mai întâlnită scuză pe care oamenii o spun, mai ales atunci când se ia în considerare o schimbare majoră a stilului de viață, cum ar fi schimbarea dietei, introducerea exercițiilor fizice în programul zilnic, etc.: „nu am timp.”

Ești o persoană ocupată; poate că jonglezi cu o carieră, crești copii, ai grijă de părinții în vârstă și îi ajuți pe toți oamenii din jurul tău. Cu toate acestea, timpul tău, mai ales când vine vorba de a avea grijă de tine, este pe cât de limitat, pe atât de important.

Atunci când ceva este cu adevărat important pentru tine, vei găsi o modalitate de a-ți face timp pentru asta. Și iată un secret: nu ai nevoie de o oră pe zi pentru a face mișcare! Chiar și intervale de 10-15 minute sunt eficiente. Împarte un antrenament mai lung în câteva intervale mai scurte în zilele voastre cele mai aglomerate. Corpul, sănătatea și starea ta de spirit vor avea de câștigat.

 

5. ”Ridicarea greutăților mă va face să par prea mare. Vreau doar să arăt tonifiată.”

Femeile, în special cele de peste 40 de ani, pur și simplu nu dețin hormonii necesari pentru a-și crește volumul mușchilor. Antrenamentele tale nu determină dacă arăți slab și tonifiat sau voluminos; alimentația ta o face. Ridicarea greutăților îți va oferi de fapt aspectul slab și tonifiat pe care îl cauți.

 

6. ”Acesta este exact ceea ce se întâmplă în menopauză/pe măsură ce îmbătrânim.”

Da, lucrurile se schimbă și trebuie să avem un anumit nivel de acceptare și autocompasiune, dar nu trebuie să acceptăm că totul devine mai rău de aici încolo sau că suntem neputincioșiși nu ne putem schimba.

Convingerile că metabolismul nostru încetinește pe măsură ce îmbătrânim și că menopauza în sine provoacă creșterea în greutate au fost infirmate în studii științifice recente. Da, este mai dificil să crești masa musculară și să slăbești în menopauză, dar nu este imposibil. Trebuie doar să-ți schimbi abordarea cu privire la fitness și nutriție, deoarece hormonii și compoziția ta corporală sunt diferite acum. Poți arăta și te poți simți uimitor la orice vârstă. Ține minte: VÂRSTA NU ESTE O SCUZĂ.

Eliminarea acestor preconcepții te poate aduce cu un pas mai aproape de crearea unui nou stil de viață — unul mai sănătos, în care te poți bucura de corpul pe care îl meriți.

 

Programează-te la o consultație 1-la-1 gratuită cu un Expert în Transformare pentru a face primii pași în transformarea ta!

Mituri despre pierderea în greutate

Pierderea în greutate poate fi un proces complicat, confuz și emoțional, cu sfaturi contradictorii venind din toate direcțiile. Poate că părinții sau prietenii tăi au

4 alimente care reduc colesterolul

Colesterolul are un rol esențial în organism, dar trebuie menținut în limitele normale pentru a proteja sănătatea cardiovasculară. Prin adoptarea unui stil de viață sănătos