Cele mai eficiente suplimente nutritive

Articol scris de Flavius Ursachi, Head Coach la Bodyshape Transformation Centre.

Vreau să abordez un subiect destul de des întâlnit printre persoanele care vor să slăbească și anume – suplimentele nutritive.

În primul rând vreau să vă spun că acest subiect este unul de care sunt interesat în mod personal deoarece în calitate de sportiv care dorește să facă performanță, caut să îmi îmbunătățesc în mod natural randamentul în sala de antrenament, să îmi îmbunătățesc recuperarea după efort, sănătatea și în final să îmi ating forma dorită.

Asta înseamnă un procent de țesut adipos cât mai mic și o calitate musculară cât mai bună.

De asemenea sunt o persoană care crede în rezolvarea cauzei problemei și nu doar a simptomului.

De exemplu dacă am o durere articulară nu mă duc la prima farmacie să îmi iau un tub de cremă anti-inflamatoare.

In schimb, mă uit la cauze: nivelul de hidratare, dacă am un mușchi contractat ce este inserat în articulația respectivă sau dacă am un aport optim de omega 3 în alimentație.

Nu vreau să mă preocup doar să rezolv durerea de moment.

 

O să spun lucrurilor pe nume

Există un motiv pentru care oamenii sunt supraponderali.

Majoritatea mănâncă prea mult, nu fac destulă mișcare și nu fac din sănătatea lor o prioritate.

Astfel o persoană care vrea să slăbească, în prima fază trebuie să elimine mâncarea procesată, să mănânce cât mai natural posibil și să facă exerciții fizice regulat de 3-4 ori pe săptămâna.

Dar de ce odată ce slăbești un anumit număr de kilograme, continui să mănânci sănătos și să faci mișcare, țesutul adipos refuză să se reducă?

Acest lucru poate fi cauzat de inflamația crescută în organism dar și de nivelul crescut de stres.

Stresul poate fi cauzat de un deficit de nutrienți, ore insuficiente de somn, exces de alcool, exces de cofeină, mediul de lucru, chiar și zgomot.

O persoană care dorește să depășească un anumit platou sau dorește să slăbească într-un timp scurt, trebuie să își îmbunătățească starea de sănătate cât mai rapid.

Reducerea inflamației va duce la o reducere de țesut adipos, va reduce stresul la nivelul creierului și durerile cu care foarte mulți oameni se confruntă.

Calitatea somnului va fi îmbunătățită de introducerea nutrienților dar și de acoperirea unor deficienţe, precum:

Aport optim de apă și de fibre, o cantitate suficientă de proteine și grăsimi omega 3, legume și verdețuri.

Se poate face acest lucru doar printr-o alimentație sănătoasă?

Din păcate, dacă ai anumite deficienţe de minerale, vitamine sau nutrienți este destul de greu sa-ti organizezi alimentația în funcție de deficiențele respective.

Trebuie să fim conștienți că nu reușim întotdeauna să mâncăm ceea ce ne propunem, dar și calitatea alimentelor pe care le consumăm poate fi deseori îndoielnică, chiar dacă facem eforturi să fie cât mai naturală.

Mai mult, dacă vrei rezultate într-un timp scurt sau să treci de un platou trebuie să aduci foarte mulți nutrienţi de calitate într-un timp scurt, ceea ce e greu de făcut doar din alimentație.

Astfel, cu ajutorul suplimentelor nutritive putem să acoperim aceste carențe și să reducem inflamația, stresul și să ne îmbunătățim starea de sănătate.

Young woman meditating with open arms standing in fresh spring g

Baza de suplimente pe care o recomand tuturor persoanelor care vor să reducă inflamația și stresul, să își îmbunătățească sau să își mențină starea de sănătate, să se recupereze după efort este următoarea

 

  • Un supliment de Magneziu + B6 pentru optimizarea nivelului de magneziu din organism – esențial pentru relaxarea sistemului nervos (somn de calitate) dar și pentru recuperarea țesutului muscular (evitare de crampe, cârcei, contracturi, etc.)
  • Un supliment cu Multivitamine pentru optimizarea micronutrienților în organism ce vor ajuta la buna funcționare a tuturor organelor, dar și a articulațiilor și pentru a echilibra nivelul hormonilor.
  • Un supliment cu Omega 3 (DHA/EPA) responsabil cu reducerea inflamației în organism datorită echilibrării raportului dintre Omega 3/ Omega 6, 9 – ceea ce va duce la diminuarea durerilor de articulații, a nivelului de stres și bineînțeles la reducerea țesutului adipos.

Alte suplimente foarte importante care ajută la îmbunătățirea și/sau menținerea stării de sănătate:

  • Un supliment cu silimarină pentru susținerea funcției hepatice – foarte importantă în procesul de reducere a țesutului adipos
  • Un supliment cu enzime digestive și/sau probiotice – pentru îmbunătățirea sistemului digestiv, foarte important pentru digestia alimentelor și absorbtia nutrienților.

Pentru persoanele care nu consumă produse animale recomand o pudră proteică vegetală pentru un aport optim de proteine în alimentație, iar persoanele care nu consumă destule proteine datorată altor factori pot opta pentru o pudră proteică din zer sau pudră proteică vegetală.

start

Aplică cu încredere sfaturile din articol şi te poţi bucura de maxim de rezultate!


Daca ti s-au parut utile aceste informatii si vrei sa afli mai multe despre programele noastre de transformare corporala, te invitam la o consultatie GRATUITA si personalizata cu unul dintre specialistii nostri in fitness si nutritie.

Rolul intalnirii 1-la-1 este sa ne dam seama daca programul nostru de transformare ti se potriveste si esti genul de persoana pe care o putem ajuta.

Vom discuta in detaliu despre obiectivele tale si unde ti-ai propus sa ajungi ca nivel de fitness, energie si sanatate.

In plus, iti vom face tot GRATUIT si o Evaluare a Compozitiei Corporale.
BONUS: Dupa consultatie vei primi pe email o Carte de Retete sanatoase si delicioase care sa te ajute in procesul transformarii tale.

Intalnirea dureaza aproximativ 30 de minute si stam de vorba pe baza aplicatiei tale.

Pentru a te programa la consultatie completeaza formularul de AICI:

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1534145140850{background-image: url(https://bodyshapetransformation.com/wp-content/uploads/2018/08/6-week-challenge-1024×259-2.png?id=14949) !important;}”][vc_column_text]

[button id=”button_44″ size=”small” link=”https://bodyshapetransformation.com/rezervare-consultatie/” icon=”” text_color=”#fff” bg_color=”#fff” text_color_hover=”#” bg_color_hover=”#”]PROGRAMEAZA O CONSULTATIE[/button]

[/vc_column_text][margin top=”15″ bottom=”15″][/vc_column][/vc_row]

Mituri despre pierderea în greutate

Pierderea în greutate poate fi un proces complicat, confuz și emoțional, cu sfaturi contradictorii venind din toate direcțiile. Poate că părinții sau prietenii tăi au

4 alimente care reduc colesterolul

Colesterolul are un rol esențial în organism, dar trebuie menținut în limitele normale pentru a proteja sănătatea cardiovasculară. Prin adoptarea unui stil de viață sănătos