A sosit momentul pentru curățenia de primăvară – aruncă toate scuzele la gunoi

 

Pe lângă noaptea de Anul Nou, care pentru majoritatea dintre noi reprezintă timpul rezoluțiilor, al dorințelor și planurilor, probabil că nu e un alt moment mai potrivit pentru a ne întocmi propriul “wish list”, decât venirea primăverii. Razele soarelui, adierea vântului, natura înflorită și aerul proaspăt – toate acestea ne fac să deschidem larg ferestrele sufletului și ale casei, să ne bucurăm de revenirea la viață și să ne gândim la lucrurile pe care dorim să le îmbunătățim, să le schimbăm sau să le dobândim.

Și cum se întâmplă în fiecare an să facem curățenie, renunțând la tot ce este vechi sau devine nefolositor, acum este momentul potrivit și pentru a ne privi în oglindă și a ne înfrunta scuzele pe care ni le găsim pe tot parcursul anului, vis-à-vis de ce facem cu adevarat pentru sănătatea și starea noastră de bine.

Obișnuim să acumulam scuze, așa cum acumulăm praf și lucruri nefolositoare în casă. Însă este timpul pentru curățenie.

Care este scuza ta pentru a NU alege sănătatea?

Nu am timp să merg la sală: aceasta este una din cele mai des întâlnite scuze. Ești ocupat. Ai de lucru toată ziua (sau toată noaptea), duci copiii la școală, gătești, faci cumpărături, duci mașina în service, ai grijă de părinți – efectiv nu mai ai timp și de sală.

Serios?

Dacă nu-ți faci timp pentru sport, atunci riști să ajungi să-ți consumi timpul (și nu numai) pe medicamente și tratamente.

Gândește-te puțin. Dacă nu faci sport, aproape sigur vei ajunge să întâmpini probleme de sănătate – acesta fiind un efect al vieții sedentare. Odată cu primele simptome, va trebui să: te programezi la un doctor, te prezinți la cabinet, aștepți să-ți vină rândul la consultație, programezi analize suplimentare, te duci cu rețeta la farmacie pentru a-ți lua tratamentul. Iar în cazul unor situații mai grave, de boli cronice, ajungi să faci asta lună de lună. Și asta înseamnă foarte mult timp.

Vei reuși să-ți găsești acest timp, având în vedere viața ta ocupată, pentru a face toate aceste lucruri?

Bineînțeles că da. Te vei asigura că-ți ajustezi programul și responsabilitățile zilnice în așa fel, încât să integrezi și tratarea acestor probleme de sănătate. Pentru că sănătatea e mai bună decât toate, nu-i așa? Și atunci te întreb, de ce nu-ți ajustezi programul începând de acum, pentru a preveni aceste posibile probleme prin sport și mișcare? Chiar ai acest timp. Doar trebuie să alegi cum îl folosești.

Adevărul este că dacă nu-ți faci timp pentru sport, atunci riști să ajungi să-ți consumi timpul (și nu numai) pe medicamente și tratamente. Iar în economia vieții tale, să faci sport îți ia mult mai puțin timp decât să umbli pe la doctori.

Nu-mi place să fac mișcare: din nou, ceva des întâlnit. Dar nu poți să te ascunzi după această scuză. Sunt foarte mulți oameni cărora nu le place să facă mișcare, însă totuși o fac. Îți place când te simți obosit? Sau când constați că ai pus “câteva kile în plus”? Îți place să mergi la doctor sau să faci analize? Fără mișcare, vei continua să te simți obosit, să iei în greutate, să te simți slăbit sau să riști probleme de sănătate – așadar, totul se rezumă la a alege ce să faci, din lista lucrurilor pe care nu-ți place să le faci 🙂

Nu am energie și rezistentă să fac mișcare: dacă nu ești într-o formă fizică bună, este firesc să nu ai energie. Și când te simți așa, ultimul lucru la care te poți gândi este să faci mișcare. Dar până nu devii din ce în ce mai activ, nici nu vei dobândi energia pe care ți-o dorești atât de mult. Începe să faci sport și te vei simți mai bine, mai energic. Nu te vei simți bine până nu începi.

Acum nu este un moment bun pentru mine să încep. “Voi începe când…

 • Îmi voi cumpăra echipamentul sportiv adecvat
 • Va începe vacanța de vară
 • Se va termina vacanța și copiii reîncep școala
 • Îmi voi termina curățenia în casă
 • Îmi va permite programul la serviciu
 • Voi avea mai mult timp
 • Mi se mai liniștesc lucrurile în viață
 • Mai cresc copiii
 • Se mai încălzește puțin afară
 • Se mai răcorește puțin afară
 • Sigur încep într-o zi…dar nu astăzi

Nu există momentul perfect pentru a începe să faci sport. Doar trebuie să începi.

Renunță la scuze

Cel mai sănătos este să nu te mai ascunzi în spatele unor scuze. Aruncă scuzele la gunoi și bucură-te de o “curățenie de primăvară”. Oricine are scuze pentru a nu face sport. Oamenii din jurul tău, care sunt preocupați de a face mișcare și a fi sănătoși, au ales să nu mai caute scuze, ci să acționeze. Asta nu înseamnă că le este ușor. Înseamnă doar că vor să se bucure de energie, de sănătate și se simt suficient de motivați să persevereze în acest bun obicei.

În fiecare moment putem face o nouă alegere care să ne aducă viitorul pe care ni-l dorim.

 

 

Decizia îi aparține fiecăruia dintre noi. Așadar, decizia îți aparține.

Iar dacă ne vei alege să te ghidăm și îndrumăm în procesul transformării tale, am fi onorați să-ți fim alături.


Daca ti s-au parut utile aceste informatii si vrei sa afli mai multe despre programele noastre de transformare corporala, te invitam la o consultatie GRATUITA si personalizata cu unul dintre specialistii nostri in fitness si nutritie.

Rolul intalnirii 1-la-1 este sa ne dam seama daca programul nostru de transformare ti se potriveste si esti genul de persoana pe care o putem ajuta.

Vom discuta in detaliu despre obiectivele tale si unde ti-ai propus sa ajungi ca nivel de fitness, energie si sanatate.

In plus, iti vom face tot GRATUIT si o Evaluare a Compozitiei Corporale.
BONUS: Dupa consultatie vei primi pe email o Carte de Retete sanatoase si delicioase care sa te ajute in procesul transformarii tale.

Intalnirea dureaza aproximativ 30 de minute si stam de vorba pe baza aplicatiei tale.

Pentru a te programa la consultatie completeaza formularul de AICI:

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1534145140850{background-image: url(https://bodyshapetransformation.com/wp-content/uploads/2018/08/6-week-challenge-1024×259-2.png?id=14949) !important;}”][vc_column_text]

[button id=”button_44″ size=”small” link=”https://bodyshapetransformation.com/rezervare-consultatie/” icon=”” text_color=”#fff” bg_color=”#fff” text_color_hover=”#” bg_color_hover=”#”]PROGRAMEAZA O CONSULTATIE[/button]

[/vc_column_text][margin top=”15″ bottom=”15″][/vc_column][/vc_row]

Fitness nu inseamna numai sala

A fi activ este o modalitate eficienta de a-ti mentine sanatatea fizica si mentala. Activitatea fizica nu trebuie sa fie asociata, insa, doar cu mersul