Daca vrei sa slabesti, nu renunta la antrenamentele cu greutati!

Acum că afară a început să se încălzească și tu te bucuri de vremea frumoasă, s-ar putea să fii tentat să sari peste antrenamentele cu greutăți, ce fac parte din programul tău de sport. Alegi să faci o schimbare – o alergare în aer liber, o oră de aerobic…ceva mai ușor și mai relaxant, ca “de primavară”. Dar ai grijă: s-ar putea ca renunțarea la antrenamentele cu greutăți să aibă ca efect o renunțare de mai mare anvergură.

 

De ce să faci antrenamente cu greutăți?

Antrenamentele cu greutăți sunt de importanță critică în adevaratul fitness. Fără acestea, mușchii tăi se vor atrofia în timp. Dacă nu lucrezi constant la dezvoltarea mușchilor, aceștia se vor slăbi și deforma.

Iar dacă ai 20 de ani sau peste, și nu faci mișcare pentru a-ți construi și dezvolta musculatura, categoric mușchii tăi se vor atrofia. Și asta pentru că începând cu vârsta de 20 de ani, fiecare decadă de vârstă este expusă unui proces natural de pierdere a masei musculare.

O veche vorbă din popor spune: “bate fierul cât e cald”. Este absolut valabil și în cazul de față.

Ai avut vreodată mâna sau piciorul rupt, și a trebuit să stai în gips câteva săptămâni? Îți amintești cum “te-au întâmpinat” acestea la scoaterea gipsului? Mâna sau piciorul tău erau cu siguranță mult mai subțiri decât membrul pereche și de asemenea, mult mai slăbite. Asta îți arată că în doar câteva săptămâni de nefolosință, mușchiul începe să se atrofieze.

 

Iată doar câteva dintre beneficiile antrenamentului cu greutăți:

  • Stopează procesul de pierdere a masei musculare și îl începe pe cel de reconstrucție musculară
  • Te ajută să te miști cu mai multă ușurință – de la căratul cumpărăturilor, la rearanjarea mobilei în casă
  • Dă o postură frumoasă și un aspect fizic plăcut
  • Crește densitatea osoasă, întărind și oferind fermitate tuturor oaselor corpului
  • Îmbunătățește echilibrul și coordonarea
  • Previne erodarea cartilagiilor, astfel încăt să nu mai simți durere în timpul mișcărilor de fiecare zi
  • Dezvoltă mușchi ce vor arde mai multe calorii, chiar și în timpul în care te odihnești
  • Scade tensiunea arterială, făcându-ți inima mai puternică
  • Întărește metabolismul
  • Scade nivelul zahărului în sânge, ceea ce ajută la prevenirea rezistenței la insulină (precursorul diabetului)
  • Îți îmbunătățește performanțele sportive: cu cât mușchii devin mai puternici, cu atât crește rezistența ta la efort
  • Îți oferă o stare generală de bine și de rezistență. Dacă ești puternic, te simți puternic.
  • Te face un atlet mai bun: nu există substitut pentru putere!
  • Previne aspectul de corp fragil, sub-dezvoltat, de “slab cu burtă”
  • Crește nivelul energiei. Cu cât ai mai multi mușchi – și bine dezvoltați – cu atât depui mai puțin efort în activitățile tale și te simți mai energic
  • În timp, te protejează de posibilele căzături sau fracturi. Dacă procesul de îmbătrânire vine împreună cu: densitate osoasă bună, musculatură puternică și echilibru, riscul de rănire se diminuează simțitor
  • Arderile vor crește cu până la 22% mai mult decât în urma unui antrenament de tip aerobic (prin arderi definim grăsimea și caloriile pe care corpul tău le arde în primele ore, imediat după un antrenament)

Încă ești tentat să renunți la antrenamentul cu greutăți?

De ce exercițiile de tip aerobic nu sunt suficiente

 “Dar,” ca să punem întrebarea până la capăt, “nu pot să-mi dezvolt musculatura alergand în parc? Doar îmi folosesc toți mușchii în timpul alergatului!”

Răspunsul este NU! Alergatul în parc, sau orice altă formă de exercițiu aerobic, nu înlocuiește antrenamentul cu greutăți.

Alergatul o oră prin parc sau pe banda de alergare nu te vor solicita în aceeași măsură, dar nici nu-ți vor aduce pe termen lung rezultatele dorite.

Nu vreau să spun că exercițiile de tip aerobic nu sunt importante: sunt! Dar nu sunt un antrenament cu greutăți. Iar tu ai nevoie de amândouă. Iar dacă ignori pe oricare dintre acestea, îi vei face propriului tău corp un mare deserviciu.

Evită aspectul de corp “slab cu burtă”

Un alt risc atunci când alegi să te focusezi pe exerciții de tip cardio sau aerobic, și excluzi antrenamentul cu greutăți, este acela de a-ți transforma corpul într-unul cu aspect fragil, de “slab cu burtă”. Adică o persoană care pe dinafară arată slabă și “fit”, însă în interior există un dezechilibru ce crește riscul îmbolnăvirii.

Dacă ești în proces de slăbire prin dietă și exercițiu fizic, însă acesta din urmă nu cuprinde și antrenamentul cu greutăți, nu vei pierde doar din grăsime, ci și din mușchi. Corpul tău va arde caloriile atât prin țesutul muscular, cât și prin țesutul adipos. Pe măsură ce ți se subțiază mușchii, vei pierde o importantă sursă de energie, te vei simți slăbit și corpul tău nu va mai fi la fel de armonios conturat.

Mai mult decât atât, pe măsură ce pierzi din mușchi, oasele tale vor deveni din ce în ce mai slăbite, mai lipsite de rezistență. Și asta deoarece nu vor mai fi atât de solicitate. Iar oasele lipsite de rezistență sunt precursorul osteoporozei.

Grăsimea ascunsă reprezintă totodată un risc pentru persoanele de tip “slab cu burtă”. Grăsimea viscerală este cea mai periculoasă, deoarece ea se acumulează în jurul organelor ca pancreasul, inima sau ficatul, eliberând hormoni și alte secreții ce conduc ulterior la diferite boli.

Antrenamentul cu greutăți poate reduce volumul de grăsime viscerală din corp și previne formarea acesteia din jurul organelor interne.

Nu renunța la antrenamentul cu greutăți doar pentru că a sosit primăvara și esti dornic să ieși din casă. Pentru ridicarea greutăților de 2-3 ori pe săptămână nu există înlocuitor.

Sănătatea ta este în joc. AI GRIJĂ DE EA!

 

Ai ințeles de ce antrenamentul cu greutăți e important, dar pentru a te bucura de o transformare completă, cu siguranță ai nevoie și de un plan nutrițional bine gândit, alături de o motivație puternică, astfel încât să ajungi la rezultatele dorite și să le poți păstra pe termen lung.

În fiecare moment putem face o nouă alegere care să ne aducă viitorul pe care ni-l dorim.

 

Decizia îi aparține fiecăruia dintre noi. Așadar, decizia îți aparține.


Daca ti s-au parut utile aceste informatii si vrei sa afli mai multe despre programele noastre de transformare corporala, te invitam la o consultatie GRATUITA si personalizata cu unul dintre specialistii nostri in fitness si nutritie.

Rolul intalnirii 1-la-1 este sa ne dam seama daca programul nostru de transformare ti se potriveste si esti genul de persoana pe care o putem ajuta.

Vom discuta in detaliu despre obiectivele tale si unde ti-ai propus sa ajungi ca nivel de fitness, energie si sanatate.

In plus, iti vom face tot GRATUIT si o Evaluare a Compozitiei Corporale.
BONUS: Dupa consultatie vei primi pe email o Carte de Retete sanatoase si delicioase care sa te ajute in procesul transformarii tale.

Intalnirea dureaza aproximativ 30 de minute si stam de vorba pe baza aplicatiei tale.

Pentru a te programa la consultatie completeaza formularul de AICI:

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1534145140850{background-image: url(https://bodyshapetransformation.com/wp-content/uploads/2018/08/6-week-challenge-1024×259-2.png?id=14949) !important;}”][vc_column_text]

[button id=”button_44″ size=”small” link=”https://bodyshapetransformation.com/rezervare-consultatie/” icon=”” text_color=”#fff” bg_color=”#fff” text_color_hover=”#” bg_color_hover=”#”]PROGRAMEAZA O CONSULTATIE[/button]

[/vc_column_text][margin top=”15″ bottom=”15″][/vc_column][/vc_row]

Mituri despre pierderea în greutate

Pierderea în greutate poate fi un proces complicat, confuz și emoțional, cu sfaturi contradictorii venind din toate direcțiile. Poate că părinții sau prietenii tăi au

4 alimente care reduc colesterolul

Colesterolul are un rol esențial în organism, dar trebuie menținut în limitele normale pentru a proteja sănătatea cardiovasculară. Prin adoptarea unui stil de viață sănătos