WEEK 1: Am acceptat #provocareaBodyshape!

Am aflat de Bodyshape Transformation Centre fără să caut foarte mult. Mă interesa să găsesc un loc în care mă pot antrena cu oameni frumoși, calzi, pentru a-mi tonifia corpul și a pierde puțin din greutate. Trebuie să recunosc că a durat destul de mult timp până când mi-am făcut curajul să mă alătur programului.

Deși am pornit la drum puțin sceptică pentru că nu am încredere de obicei în orice mesaj de marketing pe care îl văd, sunt pregătită să fiu surprinsă 🙂 Și iată-mă aici, în programul de 6 săptămâni. Vă invit să-mi fiți alături pe blog sau la antrenamente. Sunt Alina și vă voi povesti săptămânal despre experiența mea la Bodyshape.

Principiul pe care mi l-am stabilit încă de la început este următorul:

Bănuiesc că este mai ușor să iei pastile de slăbit sau să bei zilnic diverse shake-uri proteice. Dar nu cred că te simți mai bine, mai încrezător în forțele proprii. Cu siguranță nu-ți vor pune zâmbetul pe buze.

Cum am ajuns să accept #provocareaBodyshape

“La un moment dat trebuie să tragi linie și să spui stop, Alina!”

“În curând vei fi pregătită pentru schimbarea pe care ți-o dorești…”

Adevărul este că m-am tot mințit. Ce înseamnă în curând? Și mai ales, ești vreodată pregătit pentru orice lucru bun sau rău care vine în viața ta? Înveți să-ți reglezi pașii pe măsură ce descoperi drumuri noi, nu?

Scuze găsești întotdeauna, mai ales atunci când nu ai suficient curaj pentru a face schimbarea pe care ți-o dorești sau de care ai nevoie. În ultimii 4 ani, mi-au tot lipsit antrenamentele de baschet. Nu mi-a fost ușor să renunț la un sport pe care l-am practicat 8 ani, dar am ales să mă concentrez pe studii și carieră.

Desigur că nu poți să le ai pe toate, dar chiar și atunci când atenția ta este concentrată pe un anumit lucru, trebuie să menții un echilibru în viața ta. Este absolut necesar pentru sănătatea ta psihică și fizică și nu numai. Toate lucrurile care nu merg în viața ta, de care nu ești mulțumit, se răsfrâng și asupra celor din jur.

Așa ajungem să fim nefericiți alături de cei dragi, de persoanele pe care le iubim.

După o perioadă de lipsă de mișcare, era de așteptat că mă voi îngrășa, pentru că stilul alimentar și programul haotic nu mai erau acum însoțite de antrenamente. Nopți nedormite, mâncat rapid pentru că timp pentru gătit nu era. Sau cel puțin așa mă mințeam.

În cei 4 ani, am încercat să cochetez cu jogging, tenis, sală, dar nimic nu s-a dovedit a fi de lungă durată.

Este amuzantă formularea “nu s-a dovedit”, nu credeți? Am constatat recent că mi-am construit de-a lungul anilor, un sistem în care găsesc ușor scuze pentru lucruri neîmplinite. Spre exemplu, anul trecut am reușit să merg la sală aproape în fiecare zi timp de două luni. Ce s-a întâmplat după două luni? Nu m-am mai simțit destul de motivată. Tot ce făceam era să-mi fac programul meu de exerciții, pe care l-am stabilit în funcție de ce aparate de fitness nu erau ocupate.

Nu interacționam cu ceilalți oameni care se antrenau, iar nimănui de la sală nu-i păsa dacă vii într-o zi să faci mișcare sau nu. Amintirea mea este legată de aparate care scârțâie ușor, miros de transpirație și peisaj gri pentru că nimeni nu zâmbea. Bine, poate exagerez puțin.

Zâmbeau doar cei care se simțeau foarte încrezători în sine și arătau bine, de parcă erau scoși din reviste. Așadar, mă simțeam în locul nepotrivit. Nu aveam încredere în mine.

Nu am intenționat niciodată să slăbesc foarte mult și să am pătrățele pe abdomen. Dar îmi doream un mediu care să mă energizeze, care să-mi amintească de antrenamentele de baschet, de spirit de echipă, de efort pentru a atinge un obiectiv colectiv.

Îmi amintesc cu mare drag de toți antrenorii de baschet pe care i-am avut, în special de cel din liceu care-mi tot spunea:

Alina, știu că îți este comod să arunci la coș din poziția asta, dar pentru că îți rotești foarte mult coloana, vei avea probleme cu spatele.

Prin urmare, modalitatea lui de a mă face să renunț la acest tip de poziționare în fața coșului, era ori să nu-mi ia în considerare punctele marcate, ori să mă oprească de fiecare dată când încercam să arunc la coș. Poziția era corectă pentru joc, dar nu și pentru coloana mea.

Știu că poate nu este relevant pentru mulți acest mic aspect, dar ceea ce vreau să spun este că îmi doream să găsesc un astfel de antrenor, căruia să-i pese nu numai de rezultatele tale, dar să-ți fie alături la fiecare pas pentru a se asigura că ești mereu pe drumul potrivit și că scopul nu-ți scuză mijloacele.

Sunt conștientă că nu este ușor să găsești un loc care să te mulțumească, mai ales atunci când ai astfel de așteptări.

articol Alina_1

Cea mai mare provocare

Mi-am pus totuși speranțele în programul și în echipa Bodyshape, chiar după prima săptămână. Am trecut peste cele 3 antrenamente de 45 de minute.

În primele câteva minute de antrenament, mi-am zis că va fi floare la ureche, după ce Flavius, unul dintre antrenori, ne-a prezentat stațiile pe care ni le-au pregătit pentru ședința respectivă.

Eram surprinsă că acele seturi noi de exerciții îți vor aduce schimbările pe care le aștepți de la corpul tău.

Mihaela, cel de-al doilea coach prezent, mi-a citit gândurile și ne spune:

Să știți că toate aceste exerciții vor fi în zadar dacă nu vă alimentați cum trebuie.

Adevărul? Am urmat, în procent de 70-80%, toate indicațiile pe care le primește orice persoană la început în broșura Programului de 6 săptămâni, dar nu am reușit să pierd din greutate.

Nu am fost niciodată un fan al mâncării prăjite, bogate în ulei, în schimb, alimentația mea a fost întotdeauna construită în jurul lactatelor și fructelor. Iar în această săptămână, mi-a fost greu să renunț la brânză.

Probabil că cea mai mare provocare pentru mine, în săptămânile ce vor urma, este nu să mă trezesc dimineața pentru a ajunge la antrenamentele de la ora 7:30, ci să îmi construiesc un plan de nutriție, ajutată de echipa Bodyshape, bazat pe alimente care nu includ brânză, iaurt sau lapte.

Brânza a fost întodeauna ciocolata mea 🙂

Empatie, sprijin, înțelegere, bună-dispoziție

Antrenamentele nu au fost ușoare, dar întotdeauna am crezut că lucrurile frumoase apar imediat după greutăți, furtuni.

Exercițiile nu au fost grele, dar eu nu mai eram obișnuită cu mișcarea.

Presupun că bănuiți ce s-a întâmplat mai departe, am avut febră musculară câteva zile, timp în care, la orice pas, am tot spus „au, au, au”. A fost amuzant pentru cei din jur și m-am distrat și eu pe seama mea.

Aveam zâmbetul pe buze 🙂

Pentru prima dată, în ultimii ani, pot spune că am găsit un loc în care antrenamentele nu sunt un chin, oamenii te îndeamnă să zâmbești, iar dacă nu mai poți continua exercițiile, ești încurajat să te oprești sau să-ți găsești propriul ritm.

Ah, să nu uit să menționez de lumina stinsă din timpul antrenamentelor, de globul disco din sală și de muzica veselă pe care ne antrenăm. Exercițiile par mai degraba pași de dans 🙂 Cel mai bun lucru aici? Nimeni nu te scanează din priviri și nu te simți jenat de modul în care arăți.

Vă povestesc și mai multe lucruri săptămâna viitoare.

Mă bucur mult că ne-am cunoscut,

Alina.


Daca ti s-au parut utile aceste informatii si vrei sa afli mai multe despre programele noastre de transformare corporala, te invitam la o consultatie GRATUITA si personalizata cu unul dintre specialistii nostri in fitness si nutritie.

Rolul intalnirii 1-la-1 este sa ne dam seama ce program de transformare ti se potriveste si daca esti genul de persoana pe care o putem ajuta.

Vom discuta in detaliu despre obiectivele tale si unde ti-ai propus sa ajungi ca nivel de fitness, energie si sanatate, iar apoi vom realiza impreuna un plan de actiune pentru a ti le atinge.

In plus, iti vom face tot GRATUIT si o Evaluare a Compozitiei Corporale (afli varsta metabolica, procentajul de grasime din corp, grasimea viscerala, masa musculara).

Intalnirea dureaza aproximativ 20 de minute si stam de vorba pe baza aplicatiei tale.

Pentru a te programa la consultatie completeaza formularul de AICI:

[vc_row]
[vc_column css=”.vc_custom_1534145140850{background-image: url(https://bodyshapetransformation.com/wp-content/uploads/2018/08/6-week-challenge-1024×259-2.png?id=14949) !important;}”]
[vc_column_text]

[button id=”button_44″ size=”small” link=”https://bodyshapetransformation.com/rezervare-consultatie/” icon=”” text_color=”#fff” bg_color=”#fff” text_color_hover=”#” bg_color_hover=”#”]PROGRAMEAZA O CONSULTATIE[/button]

[/vc_column_text]
[margin top=”15″ bottom=”15″]
[/vc_column]
[/vc_row]

Ce si cum mancam

Ce inseamna un stil de viata sanatos pentru tine? Aceasta e o intrebare pe care multi dintre noi ne-o adresam si, de multe ori, raspunsul