Ghid de supraviețuire de sărbători. Cum să treci de sărbători fără regrete

Hai să recunoaștem: este dificil să te ții de un plan sănătos de alimentație și exerciții în timpul sărbătorilor. Oriunde ne uităm, există mâncăruri și băuturi tentante – de la gustările de la petrecerile de birou, până la preparatele noastre preferate tradiționale de Crăciun. Când adaugi și o agendă aglomerată plină de cumpărături și întâlniri care fac dificilă includerea exercițiilor, ai toate ingredientele pentru un dezastru în ceea ce privește transformarea ta corporală.

Vestea bună este că poți trece cu bine peste sărbători fără să iei în greutate. Va necesita puțin efort, dar îți vei mulțumi ție când va veni 1 ianuarie și nu vei avea niciun regret și niciun kilogram în plus!

 

Scopul tău: Menținerea greutății

Pentru a întâmpina Noul An fără a dezechilibra balanța, este înțelept să încerci să îți menții greutatea în următoarele săptămâni în loc să încerci să slăbești. Amintește-ți: vrei să te bucuri de sărbători, nu să fi nefericită din cauza restricționării alimentare. Acest lucru înseamnă că îți vei permite gustări și răsfățuri ocazionale și vei menține greutatea în loc să încerci să o reduci.

 

Există mai multe moduri de a realiza acest lucru:

  • Nu sări peste antrenamentele tale. Chiar și antrenamentele de intensitate moderată pot arde câteva sute bune de calorii pe oră. Ai nevoie de această ardere calorică pentru a ține pasul cu mâncarea mai bogată pe care o vei consuma. De asemenea, vei fi mai puțin tentat să mănânci în exces dacă tocmai ai făcut un antrenament intens.
  • Mănâncă micul dejun. Oamenii care iau micul dejun consumă mai puține calorii pe parcursul zilei decât cei care sar peste această masă importantă.
  • Păstrează un jurnal alimentar. Notează fiecare lucru pe care îl mănânci – chiar și dacă este doar o înghițitură. Este un fapt dovedit că păstrarea unui jurnal alimentar duce la un control mai bun al greutății decât lipsa acestuia.
  • Monitorizează-ți foamea. Niciodată să nu apari la o petrecere sau ieșire în oraș cu o foame acută – cu siguranță vei mânca prea mult. Bea apă și consumă o gustare bogată în proteine (cum ar fi nuci sau ouă fierte) înainte de a ajunge acolo. Acest lucru te va ajuta să ai mai multă autocontrol în fața tentațiilor.
  • Cântărește-te de două ori pe săptămână. De obicei, nu este o idee bună să te cântărești prea des, dar în timpul sărbătorilor este o modalitate excelentă de a rămâne pe drumul cel bun către obiectivele tale. Dacă vezi că greutatea începe să crească, poți lua imediat măsuri pentru a corecta situația, cum ar fi reducerea caloriilor pentru o zi sau două, consumul de mai multă apă și adăugarea unor exerciții în plus.
  • Supraveghează dimensiunea porțiilor. Dacă știi câtă mâncare pui pe farfurie, vei fi mai puțin tentat să exagerezi. Aruncă o privire la o diagramă pentru a te familiariza cu dimensiunile porțiilor.
  • Gestionează rapidă resturile. Dacă ai resturi nesănătoase în casă, există șanse mari să cedezi ispitei. Nu le lăsa să stea prin casă. Congelează-le sau oferă-le altora. Nu merită tentația!
  • Fă un check in cu viitorul tău sine. În fiecare zi, vorbește cu tine din viitor – să zicem, din 1 ianuarie. Mulțumește-ți pentru munca grea și pentru auto-disciplina de care ai dat dovadă în aceste săptămâni de sărbători. Ai putea spune ceva de genul: „Mulțumesc! Mă simt minunat! Nu am luat în greutate mai mult decât în noiembrie, am rămas pe drumul cel bun cu exercițiile mele, energia mea este incredibilă și am impulsul să petrec restul iernii punându-mă în formă înainte de a veni primăvara!”
  • Fă publică această informație. Sună înfricoșător? Asta este și ideea! Informează-i pe ceilalți care este greutatea ta actuală și verifică cu ei de fiecare dată când îți iei măsurătorile. Acest tip de responsabilitate intensă îți va oferi voință atunci când prăjiturile și preparatele delicioase îți fac cu ochiul!

 

Așadar, poți să supraviețuiești sărbătorilor fără să iei în greutate. Adaugă în rutina ta aceste sfaturi și ține-ți în minte imaginea a ceea ce vrei să simți pe 1 ianuarie. Va fi un sezon de sărbători minunat! 

 

Programează-te la o consultație 1-la-1 gratuită cu un Expert în Transformare pentru a face primii pași în transformarea ta!

Ce e mai de speriat decât fantomele

Se apropie Halloweenul și știi ce înseamnă asta: zahăr, zahăr, zahăr! Începând cu ultimele săptămâni din vară, magazinele au amenajat spații special destinate sărbătorilor cu

4 alimente care reduc colesterolul

Colesterolul are un rol esențial în organism, dar trebuie menținut în limitele normale pentru a proteja sănătatea cardiovasculară. Prin adoptarea unui stil de viață sănătos