Ce si cum sa mananci de Paste ca sa nu te ingrasi


Sărbătorile de Paște se apropie cu pași repezi, iar tu ai început deja, probabil, lista cu tot ce urmează să gătești, astfel încât să nu lipsească nimic de pe masa tradițională de Paște. Și dacă nu gătești, sigur te gândești la toate bunătățile pe care o să le mănânci vizitându-ți părinții, bunicii, frații, etc. Totodată, te întrebi ironic dacă nu cumva există o formulă magică prin care să te poți bucura de preparatele tradiționale fără să te îngrași. Apoi te consolezi repede cu gândul că ai îndurat destul în perioada de post și acum meriți să te răsfeți. Intenția mea nu este aceea de a-ți spulbera iluzia, ci de a te responsabiliza. Într-adevăr, o formulă magică pentru a mânca ce și cât vrem fără consecințe nu există, însă te pot ajuta cu câteva sfaturi pentru a-ți ține silueta sub control în această perioadă:

Ouăle – câte mâncăm?

Contrar opiniei generale, un ou sau două pe zi pot face parte dintr-o alimentație sănătoasă. The American Journal of Clinical Nutrition a arătat printr-un studiu că un consum de 12 ouă pe săptămână timp de 3 luni nu a crescut riscul de boli cardiovasculare la persoanele cu prediabet și diabet tip II. Atenție, totodată la cantitatea de colesterol și din alte alimente pe care le consumăm împreună cu ouăle (carne, pește, lactate). Un consum de un ou pe zi, deci, poate fi considerat sigur. Cu toate acestea, ar trebui evitate preparatele de ouă cu maioneză, dacă vrem să ne menținem silueta.

Mielul – prietenul sau dușmanul dietei?

Răspunsul la această întrebare depinde de cum este preparată carnea de miel. Drobul preparat cu carne slabă de miel, organe și verdețuri poate fi consumat cu încredere. De asemenea, stufatul de miel preparat cu ceapă și usturoi verde și friptura de miel fără grăsime cu garnitură de salată sau legume de sezon reprezintă preparate pe care le putem consuma fără să ne gândim la îngrășat. Atenție, totuși, dacă suferiți de probleme gastro-intestinale – mielul este o carne care se digeră mai greu.

Pasca și cozonacul – răul necesar


Fără de care Paștele nu ar fi Paște, nu? Vestea bună este că o felie de cozonac sau de Pască nu o să-ți deturneze toate încercările de a rezista tentației la care te-ai supus în această perioadă. Repet, o felie. Felie pe care este de preferat să nu o mănânci imediat după masă. O poți mânca, de exemplu, la micul dejun, cu un pahar de lapte sau ceai. Sau ca o gustare, între mese.

Maioneza – cu siguranță dușmanul dietei!

Nu cred că mai are rost să enumăr toate dezavantajele consumului de maioneză, le știm cu toții. Țin doar să vă atrag atenția că mesele de Paște conțin multe feluri de mâncare preparate cu maioneză, astfel că, gustând din toate, putem consuma cantități mai mari de maioneză decât ne dăm seama. Și acest lucru sigur nu te va ajuta la menținerea siluetei.

Să nu uităm de legume și verdețuri!

În piețe, tarabele dau pe-afară de legume si verdețuri de sezon. Cam așa ar trebui să stea lucrurile și în farfuria ta. Aceste alimente nu ar trebui să lipsească de pe masa festivă și ar trebui să facă parte din fiecare masă.

Nu mânca mai multe feluri de mâncare la o masă!


Această practică este foarte răspândită la români, mai ales cu prilejul sărbătorilor, când putem spune că avem o singură masă pe zi…una care se întinde pe tot parcursul zilei. În afară de faptul că digestia este îngreunată, iar sistemul digestiv este suprasolicitat, lucru care ne poate îmbolnăvi, mâncarea în exces duce, în mod evident, la creșterea în greutate.

Fă pauză cel puțin 3 ore între mese.

Această recomandare are ca scop atât asigurarea unui repaus alimentar, pentru a permite sistemului digestiv să se odihnească, cât și prevenirea exceselor alimentare.

Alcoolul – răul nenecesar

Nu doar că alcoolul consumat în cantități mari este dăunător sănătății, el este un pericol și pentru siluetă, fiind bogat în calorii. Totuși, dacă te găsești în situația în care trebuie să ciocnești un pahar de alcool cu ceilalți, limitează-te la un singur pahar de vin sau 50 ml de tărie și nu-l consuma în timpul meselor, împreună cu alimentele.

Moderația este cheia!

Ca în mai toate situațiile vieții, și la mesele festive trebuie să păstrăm un echilibru. Dacă ești genul pofticios, probabil că nu te vei putea abține din a gusta câte puțin din fiecare preparat. Dar, dacă vrei să îți menții silueta, te vei opri la gustat și nu vei trece la mâncat din fiecare fel de mâncare de pe masă.

Și nu în ultimul rând…fă mișcare și hidratează-te corespunzător.

De Paște vei sta, probabil, la multe mese. Dar este important să te mai și ridici. Încearcă să profiți de soare, de flori, de natură, și să faci plimbări prin parc sau să te mai deplasezi și fără mașină. Astfel, digestia se va realiza mai ușor, iar tu îți vei putea lua revanșa pentru acea felie de cozonac în plus pe care ai mâncat-o. Nu uita nici de cei 2 litri de apă pe care trebuie să îi consumi zilnic.

Dacă, totuși, ai pierdut lupta cu ispita la mesele de Paște, mai ai o șansă să câștigi războiul cu kilogramele in plus acumulate de sărbători! La BodyShape te ajutăm să slăbești sănătos și să fii din nou în formă!

Daca ti s-au parut utile aceste informatii si vrei sa afli mai multe despre programele noastre de nutritie, da click pe butonul de mai jos si descopera oferta noastra de nutritie personalizata.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1534145140850{background-image: url(https://bodyshapetransformation.com/wp-content/uploads/2018/08/6-week-challenge-1024×259-2.png?id=14949) !important;}”][vc_column_text]

[button id=”button_44″ size=”small” link=”https://bodyshapetransformation.com/program-nutritie-personalizata/” icon=”” text_color=”#fff” bg_color=”#fff” text_color_hover=”#” bg_color_hover=”#”]OFERTA NUTRITIE PERSONALIZATA[/button]
[/vc_column_text][margin top=”15″ bottom=”15″][/vc_column][/vc_row]

Ce e mai de speriat decât fantomele

Se apropie Halloweenul și știi ce înseamnă asta: zahăr, zahăr, zahăr! Începând cu ultimele săptămâni din vară, magazinele au amenajat spații special destinate sărbătorilor cu

4 alimente care reduc colesterolul

Colesterolul are un rol esențial în organism, dar trebuie menținut în limitele normale pentru a proteja sănătatea cardiovasculară. Prin adoptarea unui stil de viață sănătos