Poveste de succes: Dragos Cocheci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Before)

Fiecare dintre noi culege cate putina inspiratie de peste tot, fie ca este vorba de colegi de munca, de membrii familiei sau de persoane publice catre care privim cu admiratie. Totusi, pe langa inspiratie, este bine sa iti insusesti si din ambitia si perseverenta acestor persoane, sa le cunosti povestea si sa ii lasi sa te ghideze catre a deveni cea mai buna versiune a ta.

Dragos Cocheci este una dintre acele persoane a carui poveste te lasa cu un sentiment ca si tu ai in tine motivatia necesara pentru a te pune cu adevarat pe treaba si pentru a-ti incepe transformarea.

Dragos are 47 de ani, este manager La Dorna Group si, asa cum ne spune chiar el, a “reinceput aceasta transformare corporala inca de anul trecut din septembrie cand am decis ca trebuie sa fac pasul asta. Aveam nevoie, mai ales dupa perioada dupa pandemie, de un boost, aveam nevoie de energie pozitiva, aveam nevoie de ceva care sa ma faca sa ma transform in ceea ce stiam ca pot fi.”

Si, alaturi de echipa Bodyshape, a reusit sa devin intocmai cine stia ca poate fi. Trecerea de la un stil de viata sedentar la unul activ a fost, cu siguranta, uimitor pentru el. Daca inainte numarul mare de kilograme ii ingreuna activitatea de zi cu zi la care adaugam si programul haotic de somn si faptul ca isi petrecea majoritatea timpului in masina, dupa o vizita la medic, lucrurile au luat o turnura decisiva. 

Cand medicul i-a spus ca, in acel ritm, nu va mai trai mult, primul gand al lui Dragos a fost ca este “acel imbold pe care ti-l da medicul sa te gandesti ca este ceva grav”. Dupa o perioada dificila in care singurul lucru care il mai tinea in viata era tratamentul primit de la medic, a decis sa faca o schimbare.

“Totul a inceput, bineinteles cu o dieta. Era o dieta pe care o tineam tot timpul, una renumita, foarte restrictiva, cu calorii foarte putine, in unele zile ramanand epuizat fiindca nu mancam mai nimic. Dupa o dieta de genul asta, daca nu tii cont de ceea ce corpul tau iti cere mai departe, totul se poate intoarce impotriva ta.”

Din momentul in care a invatat sa spuna “NU”, Dragos a inceput sa observe schimbarile benefice prin care trecea. Hainele incepusera sa fie mai largi, invatase sa isi asculte corpul si sa ii ofere alimentele pe care i le cerea, mai ales legume, renuntase singur la alimentele si la bauturile care ii daunau si se simtea mult mai energic. 

Chiar daca la inceput nu ii venea sa creada cat de mult s-a schimbat, incurajarile celor din jur l-au facut sa mearga si mai departe in transformarea lui: “Cei din jur au inceput sa observe si acel WOW pentru mine a fost hrana zi de zi.”

Prima data cand a venit in 2017 la Bodyshape, simtea ca trebuie sa treaca la pasul urmator. Totusi, scuzele clasice precum “n-am timp” sau “e prea departe sala” l-au facut sa renunte atunci. 

Ce l-a tinut legat de Bodyshape in toti acesti ani au fost mailurile pe care le primea. Dragos ne-a spus ca momentul de anul trecut cand s-a reintors la Bodyshape a fost declansat, in mare parte, de carantina si de faptul ca asimilase multe kilograme. Si, cu siguranta, povestile si incurajarile Bodyshaperilor, dar si ale instructorilor, l-au ajutat sa ramana concentrat pe transformarea sa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(After – cu 50 kg mai usor)

Mituri despre pierderea în greutate

Pierderea în greutate poate fi un proces complicat, confuz și emoțional, cu sfaturi contradictorii venind din toate direcțiile. Poate că părinții sau prietenii tăi au