Cat de importanta este planificarea meselor pentru transformarea ta corporala


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bucuriad/bodyshapetransformation.com/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Unul dintre primele sfaturi pe care le primesti de la specialisti atunci cand vrei sa-ti incepi transformarea corporala este crearea unui plan alimentar. Daca urmezi un program de antrenament la Bodyshape, de pilda, il poti crea cu ajutorul nostru, insa, daca inca esti pe cont propriu in transformarea ta corporala, trebuie neaparat sa faci niste research

De cele mai multe ori, oamenii renunta la transformarile lor corporale pentru ca nu fac fata dietelor pe care le urmeaza. Tocmai aceasta este si problema: dietele prestabilite, create pentru o anumita persoana si, mai apoi, impartite in stanga si in dreapta cu alte persoane nu vor da niciodata rezultatele uimitoare la care te astepti. Pentru asta ai nevoie de un plan alimentar creat special pentru tine.

Asa cum spuneam, diferenta dintre o dieta si un plan alimentar este, in principiu, publicul careia i se adreseaza. Dieta este creata fara sa se tina cont de preferintele/nevoile alimentare ale unei persoane, pe cand planul alimentar ia in calcul intocmai aceste detalii. De asemenea, planul alimentar tine cont si de frecventa antrenamentelor, de obiectivele finale de transformare pe care persoana respectiva si le-a stabilit, dar si de stilul de viata pe care il avea inainte sa-si inceapa transformarea.

Consecventa este, fara doar si poate, elementul cheie al fiecarei transformari corporale de succes. Fara consecventa nu poti atinge obiectivele pe care ti le-ai propus la inceput de drum. Cei mai multi oameni cred ca asta se aplica doar in cazul antrenamentelor, insa, adevarul este ca e la fel de importanta si in cazul alimentatiei. In fond, fara o alimentatie echilibrata, doar mergand regulat la antrenamente nu vei vedea rezultate foarte bune.

 

De ce este important sa ai un plan alimentar echilibrat?

image

Cel mai important beneficiu al planului alimentar cand vine vorba de transformarea ta corporala este timpul. Daca ai un plan bine stabilit pentru restul saptamanii, nu vei mai petrece o vesnicie gandindu-te ce vei manca seara cand ajungi acasa de la serviciu. De cele mai multe ori, cand se intampla asta, ajungi, intr-un final, sa comanzi take-out si, astfel, sa deviezi de la transformarea ta corporala. Crearea unui plan alimentar echilibrat si planificarea meselor, totodata, te ajuta sa ramai concentrat pe indeplinirea obiectivelor tale de transformare. 

Tot in ceea ce priveste economisirea timpului, scapi de gramada de vase murdare pe care trebuie sa le speli in fiecare seara daca gatesti zilnic. In schimb, poti petrece timp in plus cu familia, poti face un antrenament in plus, poti iesi la plimbare si cate si mai cate. Planifica-ti timpul si mesele smart astfel incat sa iesi invingator!

Un alt beneficiu al planului alimentar este, cum am mentionat anterior, abilitatea de a te mentine pe “linia de plutire”. Dilema “ce mananc in seara asta?” rezulta, deseori, in plasarea unor comenzi pe aplicatiile de take-out si, astfel, devierea de la transformarea ta. Nu spune nimeni ca nu ai voie din cand in cand sa mananci ceva mai putin sanatos cand chiar ai pofta, dar daca nu te poti controla, sunt foarte mari sanse sa te intorci la stilul de viata nesanatos pe care il tineai inainte sa-ti incepi transformarea. Rezulta, mai apoi, pierderea oricarui progres pe care l-ai facut pana in acel moment. 

De asemenea, inca un beneficiu al planului alimentar este controlul asupra portiilor. Planul alimentar contine, deseori, si un anumit numar de calorii in care trebuie sa se incadreze pentru a te ajuta sa slabesti. Acest numar de calorii va fi impartit, apoi, in mesele pe care le iei tu de-al lungul zilei. Daca gatesti in avans pentru cateva zile, daca nu poti pentru intreaga saptamana, vei avea mai mult control asupra portiilor tale si nu te vei abate de la planul alimentar stiind ca acasa te asteapta deja mancarea gatita. 

Meal planning 101 – ce nu trebuie sa lipseasca din planul tau alimentar

image

Este cunoscut faptul ca mancarea comandata este mult mai scumpa decat cea gatita. La fel de scump este sa gatesti in fiecare zi un alt fel de mancare, sa sari peste micul dejun pentru a ajunge sa cumperi ceva de la patiserie in drum spre birou sau sa iei pranzul in oras in pauza de masa. 

Planul alimentar si, bineinteles, planificarea meselor te scutesc de la niste bani in plus pe care ii poti cheltui in alt mod. De pilda, in loc sa mananci in oras de 3 ori pe saptamana, poti alege sa dai o fuga la munte sau la mare in weekend. Sau poti pune in sfarsit cativa bani in contul de economii asa cum iti doreai de multa vreme. 

Totul este destul de simplu: sambata creezi un plan pentru intreaga saptamana sau macar pentru cateva zile conform regimului tau alimentar. Fiecare zi, de obicei, contine 3 mese principale si 2 gustari, insa, in functie si de programul tau de lucru, este de datoria ta sa le organizezi cum poti mai bine.

Duminica poate fi ziua in care gatesti tot ce ti-ai propus pentru urmatoarea saptamana. Desigur, obiectivul acestui experiment nu este sa stai tot weekendul in bucatarie, ci sa inveti cum sa iti organizezi bine mesele si cum sa nu deviezi de la planul tau alimentar. Daca nu ai timp suficient pentru a gati in weekend, poti incerca sa imparti planificarea meselor in 2 zile: duminica si miercurea de pilda. 

Cat despre bugetul pe care il poti stabili pentru planificarea meselor, orice este posibil in functie de nevoile tale. Daca vrei sa economisesti, insa, poti opta pentru feluri de mancare de baza pe care le poti schimba din cand in cand. Puiul sau pestele nu trebuie sa lipseasca din planul tau alimentar intrucat sunt o sursa foarte buna de proteine si de vitamine si pot fi combinate cu o multime de feluri de mancare. 

Fructele sunt optiuni foarte bune pentru micul dejun sau pentru gustari, iar legumele pot fi combinate cu diverse tipuri de carne, branzeturi si cate si mai cate. Cheia planificarii meselor este sa te “joci” cu combinatiile de alimente pe care le poti face pentru a nu te plictisi la un moment dat de dieta ta. De asemenea, fii pregatit sa faci schimbari neprevazute in planul tau cand nu gasesti anumite ingrediente in supermarket. Fii flexibil, organizat si increzator in propriile forte!

Tine minte, stay fit, don’t quit!

Intra acum in comunitatea iubitorilor de sport cu doar 5 RON! Ia parte la un antrenament online DEMO si afla cum te poti antrena de oriunde!

 

Mituri despre pierderea în greutate

Pierderea în greutate poate fi un proces complicat, confuz și emoțional, cu sfaturi contradictorii venind din toate direcțiile. Poate că părinții sau prietenii tăi au