Antrenamente eficiente la sala – 4 mituri pe care orice femeie trebuie sa le cunoasca

In trecut, antrenamentele eficiente, efectuate la sala de fitness, erau destinate exclusiv barbatilor. In ultimii ani, insa, femeile au devenit, la randul lor, interesate de antrenamentele efectuate cu ajutorul unui antrenor personal, care le pot ajuta sa obtina silueta mult visata.
 
Daca si tu te numeri printre femeile care vor sa adopte un program de transformare corporala in perioada care urmeaza, iata 4 mituri despre antrenamentele la sala, pe care trebuie sa le cunosti!

Antrenamentele de forta nu afecteaza feminitatea siluetei tale

Multe femei considera faptul ca, efectuarea unor antrenamente de forta, la sala de fitness, va conduce la cresterea excesiva a masei lor musculare. Acestea se tem ca, astfel, silueta lor nu va mai fi una feminina si ca se vor transforma intr-una dintre reprezentantele de seamă ale grupurilor interesate de bodybuilding.
 
Ceea ce trebuie sa stiti insa este faptul ca este imposibil sa obtineti acest nivel de dezvoltare musculara, in mod natural, prin efectuarea antrenamentelor obisnuite la sala de fitness. De ce? Intrucat femeile au un nivel de testosteron de zece ori mai scazut decat cel al barbatilor, motiv pentru care acestea nu sunt predispuse hormonal pentru dobandirea masei musculare masive, specifice barbatilor.

Astfel, nu exista niciun motiv pentru care trebuie sa va feriti de antrenamentele de forta. Adoptand o dieta alimentara echilibrata si combinand exercitiile de forta cu cele HIIT, sub indrumarea unui antrenor personal, veti reusi sa obtineti o silueta lipsita de imperfectiuni, fara riscul dobandirii masei musculare excesive.

Antrenamentele nu trebuie sa fie efectuate cu scopul tonifierii

Auzim frecvent ideea conform careia, pentru a arata bine, trebuie sa avem un corp perfect tonifiat. In realitate, nici nu exista procesul de tonifiere sau definire musculara in sensul in care majoritatea persoanelor il inteleg.
 
Scopul real pentru care trebuie sa va antrenati la sala de fitness este reprezentat de eliminarea grasimii si de cresterea masei musculare. Daca veti reusi sa bifati cu succes aceste doua obiective, rezultatul va fi reprezentat de silueta mult visata.
 
In plus, trebuie sa stiti ca, in realitate, atunci cand efectuati antrenamente de forta, pentru cresterea masei musculare, reduceti considerabil nivelul grasimii corporale, prin sporirea ratei metabolice a organismului. Astfel, veti scapa de greutatea acumulata in exces si veti spori dimensiunea masei voastre musculare, procese care va vor ajuta sa aratati bine.
 
Aspectul unui corp lucrat excesiv apare, in realitate, doar atunci cand masa musculara crescuta se combina cu un procent de grasime mai mare decat cel recomandat in cazul femeilor. Astfel, reducerea nivelului grasimii trebuie sa reprezinte principalul vostru scop atunci cand mergeti la sala de fitness.

Femeile nu trebuie sa opteze doar pentru greutati mici la sala

Femeile care descopera faptul ca nu sunt predispuse riscului de a afisa muschi lucrati excesiv in urma antrenamentelor de forta, pot cadea intr-o alta capcana frecvent intalnita. Aceasta este reprezentata de repetarea excesiva a exercitiilor efectuate cu greutati de mici dimensiuni.
 
Din pacate, efectuarea la nesfarsit a aceluiasi tip de exercitii, cu greutati minime, nu produce efecte considerabile in ceea ce priveste aspectul fizic al femeilor. Cel mai bun efect pe care il puteti obtine cu ajutorul acestora este reprezentat de imbunatatirea rezistentei musculare.
 
Ceea ce trebuie sa faceti, in schimb, este sa efectuati seturi de exercitii in care sa cresteti gradual dificultatea. Puteti opta pentru 5-15 repetari ale miscarilor efectuate cu acelasi set de greutati. Astfel, ii veti oferi corpului stimuli reali pentru a se transforma eficient.

Scopul vostru trebuie sa fie acela de a trece de la un exercitiu la altul prin optarea pentru greutati de dimensiuni tot mai mari si prin alternarea perioadelor de repaos dintre seturile de exercitii efectuate.

Antrenamentele eficiente nu pot reduce local grasimea

De cate ori ati cazut in capcana afirmatiilor conform carora, prin efectuarea a sute de repetitii, in cazul unor exercitii precum abdomenele, veti sculpta perfect zona respectiva? Din pacate, in timp, aceasta abordare s-a dovedit a fi una ineficienta. De ce?
 
Intrucat distributia grasimii in organism este influentata de factorii genetici. Astfel, atunci cand veti incepe sa eliminati grasimea nedorita din corp, veti observa ca acest proces targheteaza diferit zonele corpului vostru. Veti identifica zone in care grasimea se incapataneaza sa ramana si zone din care aceasta va disparea rapid.
 
Astfel, a fost dovedit faptul ca antrenamentele efectuate la sala, indiferent cat de eficiente sunt, nu conduc la reducerea locala a grasimii. In schimb, prin intelegerea modului in care organismul vostru functioneaza, veti sti asupra caror zone ale organismului sa actionati mai mult, prin efort fizic. Astfel, veti reusi sa slabiti sanatos si sa eliminati grasimea nedorita, pentru totdeauna.

Prin urmare, este timpul sa beneficiati de avantajele antrenamentelor eficiente, efectuate la sala de fitness, lasand in urma practicile ineficiente care s-au dovedit a fi doar mituri inutile. Mizati pe eficienta antrenamentelor de forta efectuate in combinatie cu exercitiile HIIT, nu lucrati repetitiv acelasi tip de exercitii, cu greutati mici si nu va focusati pe o singura zona a corpului vostru. Astfel, veti lucra eficient la sala si veti obtine silueta mult visata pana la vara

Ce si cum mancam

Ce inseamna un stil de viata sanatos pentru tine? Aceasta e o intrebare pe care multi dintre noi ne-o adresam si, de multe ori, raspunsul