Mirela, de la anxietate la un nou mindset

 

Cand iti este teama de ce gandesc ceilalti despre tine, este dificil sa te automotivezi sa mergi la sala. De ce? Pentru ca mintea ta iti spune ca fiecare mic gest pe care il faci este analizat de ceilalti. Uneori, poate sa intervina si anxietatea sociala care iti spune ca nu te poti imprieteni cu nimeni, iar asta te poate face sa te simti exclus, mai ales in cadrul antrenamentelor de grup.

Prin asta trecea si Mirela, de aceea amana mersul la sala ori de cate ori avea ocazia. Chiar daca de fiecare data isi spunea ca “Asta este ziua!”, de cele mai multe ori ajungea sa “uite” sa mai mearga la sala sau spunea ca nu se simte bine.

“Pe atunci, anxietatea sociala imi domina viata de zi cu zi. Nu puteam sa merg intr-un loc singura daca nu stiam deja cum arata sau ce trebuie sa fac acolo, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care nu voiam sa merg la sala. Nici nu-mi puteam convinge vreun prieten sa vina cu mine intrucat toti lucrau de dimineata pana seara.”

Totusi, dorinta Mirelei de a-si incepe transformarea a fost mai puternica decat anxietatea. A dat intr-o zi peste antrenamentele online de la Bodyshape si, de atunci, nu a pus “pauza” transformarii sale nici macar o zi!

“Am analizat situatia indelung si am ajuns la concluzia ca singura persoana careia ii fac rau sunt eu. Atunci, m-am gandit cum sa imbin antrenamentele si un spatiu unde ma simt confortabil, adica propria casa, si am gasit programul de antrenamente online de la Bodyshape. 

Prima ora a fost… dificila, as spune, nu pentru ca erau antrenamentele grele, ci pentru ca imi era teama de ce vor crede ceilalti despre mine. Cu toate acestea, am fost intampinata de oameni super prietenosi! Si antrenorul, dar si ceilalti bodyshaperi, ma incurajau si m-au facut sa ma simt mult mai in largul meu decat as fi crezut.”

Sprijinul pe care l-a primit atat de la antrenori, cat si de la ceilalti bodyshaperi, au convins-o pe Mirela sa incerce sa se antreneze si in sala. Ce a mai convins-o a fost si starea de bine pe care o simtea atunci cand incheia antrenamentul: 

“Ma simteam mai vioaie, aveam mai multa energie si, cand ma uitam in oglinda, nu-mi venea sa cred ca eram eu! M-am gandit ca daca incep sa ma antrenez si la sala, acest sentiment se va intensifica si nu m-am inselat!”

Transformarea Mirelei, atat cea corporala, cat si cea mentala, a inceput acum 2 ani si, de fiecare data cand vine la Bodyshape, ne spune cat de mult se bucura ca nu a lasat anxietatea sa ii puna obstacole in calea obiectivelor sale. 

“Cand ma uit la pozele before&after si, mai ales, la prieteniile pe care le-am legat de cand am inceput sa vin la Bodyshape, realizez cat de mult am evoluat. Mindset-ul meu s-a schimbat radical, iar asta se datoreaza intr-o mare masura si oamenilor pe care i-am intalnit aici. Daca ar trebui s-o iau de la capat, tot aici as veni!”

 

Mituri despre pierderea în greutate

Pierderea în greutate poate fi un proces complicat, confuz și emoțional, cu sfaturi contradictorii venind din toate direcțiile. Poate că părinții sau prietenii tăi au