Cum si-a recapatat Oana zambetul la Bodyshape

Inca din copilarie, Oana a fost o persoana activa. Crescand intr-un oras la munte, isi petrecea zilele de weekend cu parintii in drumetii, iar in timpul saptamanii frecventa cursuri de dans contemporan. Anii au trecut, iar topul prioritatilor ei s-a schimbat atat de mult incat sportul nu mai facea parte din viata ei. 

“Am incercat cat am putut de mult sa raman o persoana activa. Intotdeauna mi-a placut sportul pentru ca parintii mei m-au invatat sa nu-l privesc ca pe o obligatie. Cel mai bun sentiment pe care mi-l dadea sportul era cel de implinire. Simteam ca pot sa fac orice imi propun si ca devin mai puternica pe zi ce trece.”

Cand s-a mutat in Bucuresti, i-a fost destul de dificil sa faca fata programului de la facultate, asa ca nu a mai putut sa se inscrie la cursuri de dans. A incercat sa inlocuiasca orele de dans, insa, cu alergarea prin parc sau cu exercitiile de acasa. Totul a fost, din pacate, in zadar.

“Este dificil sa faci fata pierderii unui lucru care iti aducea zambetul pe buze in fiecare zi. Asta a fost dansul pentru mine. A inceput, insa, sa fie o responsabilitate prea mare intrucat trebuia sa fiu la studio zi si noapte. In timp, lipsa unui colectiv si-a spus cuvantul. Faceam sport acasa sau alergam in parc, dar nu era acelasi lucru… Dupa ce am terminat facultatea si m-am angajat, era prea tarziu sa ma apuc din nou de dans, asa ca am cautat o alternativa. Si… eu zic ca am nimerit bine!”

Oana s-a alaturat grupului de bodyshaperi anul trecut, fix inainte de pandemie. Am reusit sa ne antrenam impreuna de cateva ori pana ce a trebuit sa ne mutam online, insa nu s-a simtit nicio diferenta. 

“Aveam nevoie de o echipa in spatele meu care sa ma impinga de la spate cand eu nu mai puteam sa continui. Si am gasit-o la Bodyshape. Urmaream pagina de Facebook Bodyshape de ceva vreme intrucat imi luam inspiratia sa continui sa fac sport si, cand am descoperit mai multe despre antrenamentele de grup, m-am gandit ca merita sa incerc si eu. 

N-am regretat nici macar o clipa, chiar daca a trebuit sa ne antrenam online pe timpul pandemiei. Pot spune, insa, ca antrenamentele online imi aduceau zambetul pe buze in fiecare zi si ma faceau sa simt ca exista oameni pe care pot sa contez. Cu atat mai mult cu cat locuiam singura si nu ma puteam intalni cu prietenii sau cu familia in perioada aceea.”

Acum, un an mai tarziu, Oana este inca alaturi de ceilalti bodyshaperi si vine la fiecare antrenament cu mare entuziasm, mai ales acum ca am inceput si antrenamentele outdoor. Si, de fiecare data cand vine la antrenamente, Oana ne spune cat de mult se bucura ca a gasit sustinerea de care avea nevoie. In fond, fiecare dintre noi are nevoie de o “echipa de majorete” proprie si, uneori, o gasesti chiar la sala.

 

 

 

Mituri despre pierderea în greutate

Pierderea în greutate poate fi un proces complicat, confuz și emoțional, cu sfaturi contradictorii venind din toate direcțiile. Poate că părinții sau prietenii tăi au