Cum poţi face cumpărăturile în mod conştient, rezistând tentaţiilor

Ştii cumva acel gen de persoană care mănâncă cam tot ce găseşte în dulap sau în frigider?

Poată că şi tu ai păţit cel puţin o dată când ai deschis cutia de biscuiţi, să ajungi să o mănânci pe toată.
Dacă te afli în categoria ronţăitorului, a înfulecătorului sau a consumatorului emoţional, inevitabil vei mânca toată cutia, până la ultimul biscuite.

Totuşi, cum ar fi dacă nu ai avea aceste alimente la îndemână care să te tenteze să vrei să le mănânci până la ultima bucăţică?

Dacă îţi umpli dulapul cu mâncăruri procesate, atunci asta vei mânca. Totul ţine de alegeri şi totul porneşte de la lista de cumpărături.

Industria alimentară îţi oferă o gamă extrem de variată de produse. De la cele mai nesănătoase, la produsele care par a fi din grădina bunicii.
Rămâne la latitudinea ta să decizi ce este corect să mănânci şi să te ţii de acel plan.

Ţi-ai pus vreodată întrebarea de ce cumperi alimentele pe care le cumperi?

54867-5-alimente-pe-care-sa-nu-le-pui-in-cosul-de-cumparaturi-size1_XL

Un studiu făcut în Marea Britanie de către o companie din industria alimentară ce comercializa brânzeturi şi care a introdus o nouă savoare a demonstrat faptul că vechile produse se vindeau în continuare mult mai bine.
De ce asta?
Realitatea arată faptul că mulţi oameni se interesează zilnic de toate tipurile disponibile de ofertă însă în cele din urmă, aleg mereu acelaşi lucru.
Atunci când vine vorba de mâncare, la fel ca şi majoritatea lucrurilor din viaţa noastră, suntem prizonierii rutinei.

Preferăm să alegem acele variante pe care deja le cunoaştem şi cu care suntem familiarizaţi.
Care sunt avantajele pe care pe putem folosi în favoarea noastră?
Faptul că astăzi avem la dispoziţie o varietate de mâncăruri sănătoase şi chiar nu este nevoie să ne limităm doar la acele alimente bogate în calorii.

Gândeşte-te ce te-a determinat să alegi anumite alimente atunci când ai fost ultima dată la cumpărături.

Spre exemplu, în cazul meu de multe ori mi s-a întâmplat să cumpăr anumite produse doar fiindcă obişnuiam să mănânc acele alimente de când eram mică.
Mai sunt unele cazuri în care poate o ofertă specială pentru anumite produse te face să le cumperi, deşi atunci când ai pornit la cumpărături, nu se aflau pe lista ta.

Un alt factor care poate ne-a influenţat la un moment dat a fost modul în care arata un produs anume sau modul în care era ambalat. Ţi-a stârnit curiozitatea să guşti ce se afla dincolo de ambalaj.

De multe ori ne închipuim că din moment ce ambalajul arată atât de bine, gustul trebuie să fie unul extraordinar.

De şi mai multe ori, realitatea este diferită de aşteptările noastre, iar concluzia la care ajungem este că era mai bine să nu fi cumpărat acele produse pentru că ne simţim vinovaţi

Ce spui de acele alimente care se gătesc uşor şi rapid?

storcator-de-fructe-ce-sa-stii-e1444982827534

Par a fi soluţia perfectă. Şi eu de multe ori am ales să cumpăr acele alimente care se prepară destul de repede.

Însă, fie că eram pe fugă, fie nu intenţionam să petrec prea mult timp în bucătărie, întotdeauna am ales să cumpăr alimente sănătoase.

Am decis să nu fac din lipsa timpului, scuza perfectă pentru a mă abate de la planul meu.

De câte ori nu ai ales să cumperi ceva dulce doar fiindcă te luase o stare de tristeţe, stres sau frământare şi te-ai gândit că te-ar face să te simţi mai bine?

Sau mai mult, de câte ori nu ai cumpărat ceva doar fiindcă ţi-ai auzit prietenii sau colegii de birou că este sănătos? Şi atunci ai zis să încerci şi tu.

SOLUŢIA?

Este simplu:

Punctul de plecare poate fi alcătuirea unei liste de cumpărături.

lista

În acel moment trebuie să îţi pui întrebarea:” De ce anume are nevoie corpul meu pentru a funcţiona la nivel optim?”.

Odată alcătuită lista, ia în calcul modul în care vrei să combini alimentele şi timpul pe care va trebui să îl aloci.
Mai mult, asigură-te că alimentele pe care le treci în lista de cumpărături sunt unele care deja îţi plac.

Societatea actuală este caracterizată de consumerism şi prea multă mâncare este aruncată fie pentru că de multe ori cumpărăm mai mult decât avem nevoie, fie pentru că alegem să cumpărăm nişte produse noi, pe care niciodată nu ajungem să le consumăm.

De ce? Fiindcă pur şi simplu odată cumpărate, nu ne mai trezesc interesul şi spunem că le vom găti azi, ba mâine, ba peste 2 zile şi astfel ajung să fie aruncate.

SĂ FACEM UN MIC EXPERIMENT

Mergi într-un supermarket şi observă cu câte atenţie sunt aranjate rafturile.

Toate produsele par a-ţi atrage atenţia.

fw

Foarte mulţi bani sunt direcţionaţi doar către design-ul ambalajului (textura, culori, material, perfect organizate încât să atragă un număr cât mai mare de cumpărători).
Spre exemplu, ştiai că supermarketurile poziţionează produsele pe care vor să le promoveze cel mai mult la 30 de grade sub nivelul ochiului, acolo unde privesc majoritatea oamenilor atunci când merg la cumpărături?

Ai observat că produsele de care într-adevăr ai nevoie sunt în cel mai îndepărtat colţ al magazinului astfel încât până ajungi la ele, să treci pe lângă o mulţime de alte produse care îţi fac cu ochiul?

Concluzia?

De multe ori ajungi să cumperi o grămadă de alimente de care nu ai nevoie.

Ai senzaţia că ţi le doreai.. doar “ţi-au făcut cu ochiul” atunci când ai trecut pe lângă ele.

Ai senzaţia că ai făcut o alegere conştientă însă dimpotrivă.

Cumva te-ai lăsat influenţat de context şi iar ai un coş plin de alimente ce nu se regăseau în lista ta de cumpărături.

Ştiu cât de greu este să faci alegeri conştiente şi corecte atunci când decizi să ai un stil de viaţă sănătos şi ştiu cum este să ai nevoie de un sprijin, de informaţii şi de motivaţie. Însă nu eşti singur…


Daca ti s-au parut utile aceste informatii si vrei sa afli mai multe despre programele noastre de transformare corporala, te invitam la o consultatie GRATUITA si personalizata cu unul dintre specialistii nostri in fitness si nutritie.

Rolul intalnirii 1-la-1 este sa ne dam seama daca programul nostru de transformare ti se potriveste si esti genul de persoana pe care o putem ajuta.

Vom discuta in detaliu despre obiectivele tale si unde ti-ai propus sa ajungi ca nivel de fitness, energie si sanatate.

In plus, iti vom face tot GRATUIT si o Evaluare a Compozitiei Corporale.
BONUS: Dupa consultatie vei primi pe email o Carte de Retete sanatoase si delicioase care sa te ajute in procesul transformarii tale.

Intalnirea dureaza aproximativ 30 de minute si stam de vorba pe baza aplicatiei tale.

Pentru a te programa la consultatie completeaza formularul de AICI:

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1534145140850{background-image: url(https://bodyshapetransformation.com/wp-content/uploads/2018/08/6-week-challenge-1024×259-2.png?id=14949) !important;}”][vc_column_text]

[button id=”button_44″ size=”small” link=”https://bodyshapetransformation.com/rezervare-consultatie/” icon=”” text_color=”#fff” bg_color=”#fff” text_color_hover=”#” bg_color_hover=”#”]PROGRAMEAZA O CONSULTATIE[/button]

[/vc_column_text][margin top=”15″ bottom=”15″][/vc_column][/vc_row]