Antrenează-te ca să nu renunți la sală!

„O să îmi reiau obiceiurile de a mânca sănătos când mă întorc din vacanţă”.
Sau… „după ce trece perioada asta mai aglomerată de la muncă”.
Sau… „după Anul Nou”.
Sau „de luni”.

Deşi mentalitatea de „buton de pauză” pare rezonabilă la momentul respectiv, pe termen lung te sabotează în a-ţi atinge obiectivele de fitness şi de sănătate.

Cred că este normal să te gândeşti să „iei o pauză”, să te restabilești şi să îţi reîncepi programul de fitness când viaţa pare mai uşoară. În acelaşi timp, acest impuls total natural şi bine intenţionat este cea mai rapidă şi cea mai sigură modalitate să nu îţi atingi niciodată obiectivele.

A reîncepe de la zero, după ce „calci strâmb” este un gând foarte comod. De aceea, rezoluţiile de Anul Nou sunt atât de populare, mai ales că vin după perioada de excese de
sărbători. „Dă-mi prăjitura, mă apuc de regim de luni!”.

Idea de a începe de la zero este atât de atractivă, încât nici nu ai nevoie „să calci strâmb” ca să apeşi butonul de pauză. Această mentalitate de a apăsa „butonul de pauză”, antrenează un singur lucru: PAUZA. Indiferent că vorbim de mâine, de luni, de săptămâna viitoare, când apeşi butonul imaginar de pauză, simţi că te relaxezi căci renunţi la responsabilitate (cel puțin până mâine sau luni sau săptămâna viitoare). Dacă încă nu faci nimic, pentru ce ai fi responsabil?… Acest sentiment de relaxare este datorat iluziei că dacă vei începe de la zero pe viitor, vei găsi momentul perfect pentru a face o schimbare.

Ştiu că poate părea absurd să începi să îţi îmbunătăţeşti alimentaţia şi nivelul de fitness când eşti aglomerat, când începi un nou loc de muncă sau când ai un copil mic. De aceea există atât de multe programe de fitness pe termen scurt – „21 de zile de detox” sau „abdomen plat în doar 4 săptămâni” etc.

Ce te învaţă un astfel de program „intens” de fitness? Capacitatea de a intra în formă într-o perioadă scurtă de timp. (Perioada de timp total ruptă de realitatea vieţii normale).

Ce nu te învaţă un astfel de program? Capacitatea de a intra în formă şi de a te menţine acolo, într-o perioadă de timp în care îţi trăieşti viaţa de zi cu zi, complicată şi aglomerată.
Cee ce te ajută pe termen lung este în primul rând capacitatea de a te adapta la viaţa reală şi de a-ţi forma obiceiuri sănătoase de care să te ții. Iar ambiția şi voinţa sunt cele care susțin extinderea în timp a acestor bune obiceiuri.

Majoritatea persoanelor care nu sunt mulţumite de silueta şi de nivelul lor de fitness ştiu un lucru foarte bine: cum să intre în formă urmând un program foarte intens în condiţii perfecte. De fiecare dată când lucrurile nu merg perfect în viaţa de zi cu zi, când apar provocări şi situaţii complicate (adică 90% din timp în viaţa reală), aceste persoane apasă butonul de pauză şi aşteaptă momentul perfect dintr-un viitor nedeterminat în care să reînceapă.

Cred că trebuie să accepţi că viaţa nu are buton de pauză

Lecţia este simplă: viaţa merge înainte, fără timeout. Nu va veni niciodată acel moment magic, când toate sunt mai simple, așa cum trebuie să fie, perfecte. Nu poţi renunţa la serviciu şi carieră, la familie şi responsabilităţile din viaţa personală. Nu poţi pune pauză la a fi părinte când acest lucru devine complicat. Nu poţi pune pauză la serviciu fără a te aştepta să fii concediat. (Și dacă te gândești un pic, nici nu vrei asta.) Pe de altă parte, nu ar trebui să te dezbari nici de responsabilitatea de a te menţine sănătos, energic şi în formă.

În viaţă nu suntem superstaruri în fiecare zi. Sunt zile când excelăm, sunt zile când suntem mediocri şi sunt multe zile când abia facem faţă. Dar continuăm.

De ce ne aşteptăm ca în fitness să fie diferit şi să meargă totul perfect?
Nu renunţa! Chiar dacă uneori este anevoios, chiar dacă alteori faci jumătate din cât știi că ar fi bine, nu renunţa! Mentalitatea de „totul sau nimic” nu te poate duce prea departe pentru simplul motiv că viața e mai complicată de atât. Așă că ar fi mai folositor să reușești să vezi nuanțele de gri și să te adaptezi lor, fără a ține cu dinții de perfecțiune.

Anticipează, fă un plan, apoi pune în aplicare!

Acum că deja ştii că lucrurile nu vor fi perfecte, cel mai bun lucru pe care poţi să îl faci este să anticipezi potențialele probleme şi să ai un plan pentru momentele mai complicate.

Primul pas este să răspunzi la aceste două întrebări:
1. Ce obstacole m-ar putea împiedica să îmi ating obiectul?
2. Ce pot face ca să merg înainte dacă intervin obstacolele respective?

Pentru unii dintre voi pregătirea poate însemna prepararea meselor în avans, pentru alţii poate însemna abonarea la un serviciu de livrare de meniuri sănătoase zilnice. Pentru unii poate însemna înlocuirea unui antrenament în sala de fitness cu o alergare în parc sau cu un antrenament de 30 de minute în camera de hotel.

Nu fi prea surprins când lucrurile nu merg conform planului „punct ochit, punct lovit”. Chiar se va întâmpla la un moment dat. Mai bine ar fi să te pregăteşti cu soluţiile potrivite pentru acele situaţii şi astfel vei câştiga pe termen lung.

 


Daca ti s-au parut utile aceste informatii si vrei sa afli mai multe despre programele noastre de transformare corporala, te invitam la o consultatie GRATUITA si personalizata cu unul dintre specialistii nostri in fitness si nutritie.

Rolul intalnirii 1-la-1 este sa ne dam seama daca programul nostru de transformare ti se potriveste si esti genul de persoana pe care o putem ajuta.

Vom discuta in detaliu despre obiectivele tale si unde ti-ai propus sa ajungi ca nivel de fitness, energie si sanatate.

In plus, iti vom face tot GRATUIT si o Evaluare a Compozitiei Corporale.
BONUS: Dupa consultatie vei primi pe email o Carte de Retete sanatoase si delicioase care sa te ajute in procesul transformarii tale.

Intalnirea dureaza aproximativ 30 de minute si stam de vorba pe baza aplicatiei tale.

Pentru a te programa la consultatie completeaza formularul de AICI:

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1534145140850{background-image: url(https://bodyshapetransformation.com/wp-content/uploads/2018/08/6-week-challenge-1024×259-2.png?id=14949) !important;}”][vc_column_text]

[button id=”button_44″ size=”small” link=”https://bodyshapetransformation.com/rezervare-consultatie/” icon=”” text_color=”#fff” bg_color=”#fff” text_color_hover=”#” bg_color_hover=”#”]PROGRAMEAZA O CONSULTATIE[/button]

[/vc_column_text][margin top=”15″ bottom=”15″][/vc_column][/vc_row]

Mituri despre pierderea în greutate

Pierderea în greutate poate fi un proces complicat, confuz și emoțional, cu sfaturi contradictorii venind din toate direcțiile. Poate că părinții sau prietenii tăi au

4 alimente care reduc colesterolul

Colesterolul are un rol esențial în organism, dar trebuie menținut în limitele normale pentru a proteja sănătatea cardiovasculară. Prin adoptarea unui stil de viață sănătos