Cum sa iesi din rutina?

Este foarte usor atunci cand pornesti la drum in procesul transformarii tale corporale sa iti pierzi motivatia. De multe ori ajungi sa iti neglijezi sanatatea si sa te pui pe ultimul plan.

Insa, ce ar fi sa acorzi aceeasi importanta pe care o acorzi relatiilor interumane sau jobului tau si sanatatii tale? Ce ar fi sa incerci sa iti dezvolti un stil de viata sanatos, sa te duci de cateva ori pe saptamana la sala si sa inveti sa te iubesti pe tine, pentru o transformare completa?

Ce faci cand ajungi in pragul acela cand simti ca, indiferent de eforturile pe care le depui, stagnezi? Daca ti s-a intamplat sa simti ca nu mai vezi rezultatele pe care le-ai vrea si nu mai stii cum sa treci la urmatorul nivel, afla cum poti depasi acea zona de confort!

Ce inseamna o transformare completa?

Inseamna sa vii la antrenamente din placere, sa mananci sanatos si sa-ti placa ce gatesti si sa pui accent pe rezultate. Insa, ce te faci cand nu stii cum sa continui?

Iata cateva motive pentru care nu progresezi:

  1. Ai asteptari nerealiste de la procesul transformarii tale? Este o intrebare foarte buna pe care sa ti-o pui si sa renunti la orice fel de asteptare sau presiune pe care tu singur o pui asupra ta. Procesul transformarii nu este unul liniar si nici unul in permanenta ascendent, unde in fiecare zi/saptamana/luna ai rezultate din ce in ce mai bune. Ci, e nevoie sa ai o noua perspectiva asupra situatiei si sa realizezi ca, de foarte multe ori, acest proces al transformarii corporale poate sa fie etapizat. Exact ca sprinturile: ai momente de maxima intensitate, momente de pauza, iar momente de maxima intensitate si tot asa. Nu poti mentine totul constant, ci trebuie sa stii cum sa alternezi momentele de maxima intensitate cu cele de pauza. O persoana care a slabit in cateva luni cateva kilograme urmeaza ca in urmatoarele cateva luni sa se mentina, iar apoi sa preia procesul din nou. E nevoie sa ii dai corpului tau sansa de a se adapta schimbarilor. Asadar, un lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere este sa ai grija la perspectiva ta pentru ca fiecare om este diferit si are ritmuri diferite. Suntem fiinte atat de complexe, incat e nevoie sa iti dai timp si sa tratezi procesul de transformare cu rabdare si deschidere. Astfel, nu te mai stresezi si nu mai pui atat de multa presiune pe numarul de kilograme pe care l-ai slabit, iar, totodata, si sentimentul de plafonare dispare.
  2. Ce alte variabile din viata ta iti pot afecta performanta? Să fie stresul, problemele de zi cu zi, cele emotionale, lipsa de mobilitate, anumite dureri, nu dormi suficient sau, pur si simplu, nu ai suficienta energie? Toate aceste lucruri iti vor afecta in mod negativ energia de la antrenament. Trebuie sa te intrebi daca atunci cand te antrenezi dai intr-adevar tot ce e mai bun din tine. Esti sigur ca acea ora petrecuta la sala este maximizata si chiar reusesti sa mentii aceeasi intensitate pe tot parcursul antrenamentului? Sau exista alti factori externi care afecteaza acest lucru? Este ok si daca dai doar cat poti, nu e nimic iesit din comun. Insa, trebuie sa renunti la asteptarile nerealiste pe care le-ai setat pentru tine. Acorda-ti timp si compasiune si adapteaza-te in functie de perioada prin care treci in viata. Concentreaza-te pe progres pe termen lung!
  3. Daca faci de multa vreme acelasi tip de exercitii, corpul tau se obisnuieste si nu mai progresezi. Intreaba-te „Acest stil de antrenament iti aduce beneficii maxime sau doar te tine pe loc?” Cand vorbim de a schimba ceva, ne referim la mai multe aspecte. Poate fi tipul de antrenament in sine, de pilda: sa spunem ca pana acum te-ai antrenat facand exercitii de tip cardio, alergat, mers pe bicicleta, aerobic. Ti-au adus rezultate pana la un anumit punct, insa, ai ajuns la o perioada de plafonare. In cazul in care vrei sa iti tonifiezi muschii, trebuie sa schimbi regimul de antrenamente. Corpul tau se obisnuieste cu acelasi tip de exercitii, de aceea ti se poate parea ca nu mai progresezi. Si cum iti dai seama ca exercitiile tale nu mai dau rezultat? Ei bine, vei observa ca devine din ce in ce mai usor sa le executi, iar la capitolul pierdere in greutate, vei stagna. Ideea e sa iti stimulezi muschii in continuare. La Bodyshape, de exemplu, tipul de exercitii pe care le facem dau un spike metabolismului si te ajuta sa arzi grasime de 9 ori mai mult comparativ cu o ora de exercitii cardio simple. Cand alegi sa te antrenezi la Bodyshape, nu arzi calorii doar in acele 45 de minute cat tine antrenamentul, ci chiar si in urmatoarele 38 de ore!
  4. In cazul in care simti ca nu mai progresezi, ca te simti prea confortabil cu antrenamentele tale si nu stii ce sa faci pentru a iesi din zona de confort, incearca sa-ti oferi noi stimuli. Daca deja faci un anumit tip de miscare de 2 ori pe saptamana, ce ar fi sa introduci o a 3-a metoda de a face sport pe saptamana? Introdu noi provocari in rutina ta de antrenament si vezi ce rezultate iti ofera! Un alt lucru pe care trebuie sa il iei in considerare este numarul de pasi pe care il faci zilnic. Ce este foarte important in transformarea ta este ce faci in afara acelor cateva ore de antrenament pe saptamana. Daca esti tot timpul in masina, poate ar fi mai bine sa parchezi mai departe si sa mergi pe jos, lucru care iti va creste metabolismul. Regula celor 10.000 de pasi pe zi te ajuta foarte mult, pe langa antrenamentele propriu-zise. 

Ce trebuie sa retii?

Gandeste-te la modalitati de a reduce stresul din viata ta. Antrenamentele, de exemplu, sunt o metoda foarte buna pentru ca iti cresc nivelul de endorfine, de serotonina si de dopamina din corp. Cand te duci la antrenamente,  ai posibilitatea de a te elibera de ganduri, de ingrijorari si te focusezi pe respiratie, pe corp si pe eficienta antrenamentelor. 

Aplicand aceste sfaturi, vei reusi sa treci peste perioada de plafonare si vei putea deveni o versiune si mai buna a ta, si mai increzatoare, si mai puternica. Schimba-ti perspectiva, scapa de asteptarile nerealiste, etapizeaza-ti procesul de transformare, identifica variabilele care iti afecteaza performanta si gaseste-ti ritmul propriu!

Niciodata nu este prea tarziu sa iti incepi transformarea, asa ca alege sa fii sanatos, alege sa faci miscare!

Hai sa cunosti antrenorii nostri, campioni la fitness, fie la o consultatie 1-la-1 in sala, fie in cadrul unei saptamani demo gratuita, pe Zoom!

Start your transformation now! Stay fit, don’t quit!

Daca ai ratat editia Live, Q&A Tuesday de marti, dar vrei sa afli mai multe despre „Cum sa iesi din zona de confort, chiar daca te-ai obisnuit cu o rutina de mult timp?”, poti sa o gasesti acum pe Youtube, la un click distanta!

Daca ai ratat editia Live, Q&A Tuesday de marti, dar vrei sa afli mai multe despre „De ce sa te accepti asa cum esti”, poti sa o gasesti acum pe Youtube, la un click distanta!

Mituri despre pierderea în greutate

Pierderea în greutate poate fi un proces complicat, confuz și emoțional, cu sfaturi contradictorii venind din toate direcțiile. Poate că părinții sau prietenii tăi au

4 alimente care reduc colesterolul

Colesterolul are un rol esențial în organism, dar trebuie menținut în limitele normale pentru a proteja sănătatea cardiovasculară. Prin adoptarea unui stil de viață sănătos